İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde 14 Nisan 2017 tarihinde bir araca polis tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un 4. duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 4 polisin yargılandığı davada, duruşma 27 Haziran saat 09.30’a ertelendi. Mahkeme heyeti, 19 Nisan’da saat 11.00’den itibaren keşif yapılmasına karar verdi. […]

Gazi’de öldürülen gençlerin davasında keşif kararı

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde 14 Nisan 2017 tarihinde bir araca polis tarafından ateş açılması sonucu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un 4. duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

4 polisin yargılandığı davada, duruşma 27 Haziran saat 09.30’a ertelendi. Mahkeme heyeti, 19 Nisan’da saat 11.00’den itibaren keşif yapılmasına karar verdi.

ÇELİŞKİLER MEVCUT

Sonucu BirGün’e değerlendiren Avukat Meral Hanbayat, “Soruşturmanın tamamlanması açısından önemli bir aşamaya geldik. Mahkeme keşif kararı verdi ve bu iyi bir şey” dedi.

Hanbayat, hâkimlerin olay yerini görmesinin çok önemli olduğunu vurgularken sözlerini şöyle noktaladı: “Dosyaya birtakım evraklar gelmişti. Bunlardan bir kısmı kaç kez ateş edildiğini gösteren bir rapordu. Bu açıdan 35 kovan vardı, bir polis 5 kez, bir polis de 10 kez ateş etmiş. Buna ilişkin bir belge geldi. Biz de onların otopsi ve muayene işlemlerine ilişkin kamera görüntülerini istemiştik. Yanlış görüntüler gelmiş. Muhtemelen yeniden isteyecekler onu. Olayın yıldönümü yaklaşıyor. Ona yakın bir tarihte keşif yapılması havanın durumunu anlamak açısından daha avantajlı olacak. Mahkeme şimdilik gündüz saatlerinde keşif yapmaya karar verdi. Biz keşfin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin taleplerimizi de mahkemeye sunacağız. Onda belki değişikliğe gidilebilir. Keşifle beraber delillerin tartışılması açısından önemli bir nokta tamamlanmış olacak. Bu karar çok önemliydi. Adli Tıp uzmanlık raporu ile otopsi raporu arasında çelişkiler de var. Mahkeme olay yerini canlı bir şekilde görürse bazı şeyleri çok daha iyi anlamlandıracağını düşünüyoruz.”