-Daha önce Turgut Alp Bekoğlu, Gökhan Türkmen ve Aşkın Nur Yengi gibi isimlerle çalışmış Güler Tuncer ilk solo çalışmasını yayımladı. Kiraz Çiçekleri isimli tekli GTR etiketiyle yayımlandı. Bestesi Gökhan Türkmen’e ait olan şarkının sözleri Ozan Turgut’a ait. Söylemek gerek ki Tuncer ilk şarkıyla hiç fena olmayan bir giriş yaptı. Tüm senkron hataları ve şarkı sözü […]

Güler Tuncer’den ilk solo, Melike Şahin ve Jakuzi’den yeni şarkı: Haftanın kültür sanat ajandası


-Daha önce Turgut Alp Bekoğlu, Gökhan Türkmen ve Aşkın Nur Yengi gibi isimlerle çalışmış Güler Tuncer ilk solo çalışmasını yayımladı. Kiraz Çiçekleri isimli tekli GTR etiketiyle yayımlandı. Bestesi Gökhan Türkmen’e ait olan şarkının sözleri Ozan Turgut’a ait. Söylemek gerek ki Tuncer ilk şarkıyla hiç fena olmayan bir giriş yaptı. Tüm senkron hataları ve şarkı sözü – mekan uyumsuzluğuyla yayımlanmış klibe rağmen.

-Deli Kan, Sevmek Suçsa Suçluyum ve Tutuşmuş Beraber teklileriyle adından sıkça bahsettiren Melike Şahin, bu kez de ‘Kimin Izdırabı’ teklisini yayımladı. Melike her seferinde daha da güzel daha da güçlü geliyor. Şarkının beste ve düzenlemelerinde Şahin’in ‘saz arkadaşı’ Can Kandaz var. Merakla hazırlık aşamasında olan ‘Merhem’ albümünü bekliyorum.

– Kolik, ikinci teklisi İnanırım’ı yayımladı. Uğur Doğan Yetim’in sözlerini yazdığı şarkının bestesi Uğur Doğan Yetim, Onur Öztürk, Arthur Kubilay Eginc’e ait. Şarkı, özgün video klibiyle dikkat çekiyor.

– Jakuzi, 5 Nisan’da yayınlayacağını duyurduğu ‘Hata Payı’ albümünden şarkıları paylaşmaya devam ediyor. Şüphe’den sonra Yangın adlı tekliyi de dijital mecralardan yayımladı. YouTube’da yayınlanan klipte Kutay Soyocak şarkı boyunca bir çatıda yangına bakıyor. Klip altına yazılan bir yorumdan özetle: “Halı üzerinde sürekli hareket eden eşek bir toplum eleştirisi”. Kutay ise mesajın ta kendisi: “Yangını uzaktan görüyorum ama bir şey yapamıyorum.”

Behemoth Arena’yı yakacak

-Polonyalı grup Behemoth bu akşam Volkswagen Arena’ya konuk oluyor. Hiç şüphe yok ki bu akşam metal müziğin ‘black’ abileri VW Arena’yı ateşe verecektir.

– Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında, Metin Kemal Kahraman ve Maviş Güneşer bugün saat 14.00’te Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi sahnesinde olacak. Göçmeyen Kuşlar’ı canlı canlı dinlemek çok güzel olacak.

– Türk Halk Müziği’nin üç önemli ismi, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Mikail Aslan bu akşam İzmir Bostanlı Taşer Tiyatrosu’nda 2. Karşıyaka Türkü Festivali kapsamında aynı sahneyi paylaşacak.

Erdal Öz’e yakından bakmak

-Müzisyen, şair ve çevirmen Tozan Alkan, ‘Şimdi’ ismini verdiği kitapla şiirlerini bir araya getirdi. Kitap Islık Yayınları’ndan yayımlandı.

– Yazar Banu Özyürek, ‘Poz’ isimli öykü kitabını Everest etiketiyle yayımladı. ‘Bir Günü Bitirme Sanatı’ndan sonra Özyürek okuru yine pişman etmiyor.

– Selim Bektaş’ın hazırladığı ‘Sevgili Erdal: Erdal Öz’e Mektuplar’ ilk cildi raflardaki yerini aldı. 3 ciltlik kitabın ilkinde Bilge Karasu, Salâh Birsel, Onat Kutlar, Gülten Akın, Aziz Nesin, Yaşar Nabi Nayır, Yaşar Kemal, Metin Demirtaş, İlhan Berk, Konur Ertop, Behçet Necatigil, Talip Apaydın, Ali Püsküllüoğlu, Edip Cansever, Cahit Külebi, Ülkü Tamer, Cevdet Kudret ve Yusuf Atılgan gibi edebiyatımızın usta kalemlerinin mektupları yer alıyor. Öz’ü bu isimlerden okumak epeyce heyecan verici. Serinin ikinci cildi Eylül 2019’da, üçüncü cildi ise 2020’de yayımlanacak.