Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cezaevlerinde binden fazla hasta tutsak olduğunu ve bunlar içinde beş yüze yakın tutsağın ölümle yüz yüze olduğunu söyledi. İzmir’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Temelli, “Ülkemizde binden fazla hasta tutsak vardır. Bunların 500’e yakını ölümle yüz yüzedir. Adeta ölüme yatmış durumdadırlar. Adalet Bakanlığına bu konuda defalarca başvuru yapmamıza rağmen […]

HDP: Cezaevlerinde insanlar ölüme yattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cezaevlerinde binden fazla hasta tutsak olduğunu ve bunlar içinde beş yüze yakın tutsağın ölümle yüz yüze olduğunu söyledi.

İzmir’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Temelli, “Ülkemizde binden fazla hasta tutsak vardır. Bunların 500’e yakını ölümle yüz yüzedir. Adeta ölüme yatmış durumdadırlar. Adalet Bakanlığına bu konuda defalarca başvuru yapmamıza rağmen hasta tutsaklar konusunda hiçbir adım atılmamıştır” dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinin 52’inci gününde olduğunu belirten Temelli,  Güven’de ciddi sağlık sorunları meydana geldiğini, kilo kaybının olduğunu ifade ederek, “Leyla Güven’in talebi net; Leyla Güven tecrit kalksın, sayın Öcalan avukatları ile bir an önce görüşsün, diyor. Tecridin sonlanması için Leyla Güven’in sesine ses katmalıyız. Bir an önce bu adaletsizliğin sonlanması için yan yana gelmeliyiz” diye konuştu.

KÜRTLER SURİYE YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELMELİ

HDP İzmir İl binasında düzenlediği basın toplantısında Suriye konusunu da değinen Temelli, Suriye’de demokratik ve siyasi çözümü, var etmenin öncelikli olması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bunun yolu da başta Rojava olmak üzere  Suriye’deki Kürtlerin, Suriye’deki tüm halkların Suriye yönetimi ile bir araya gelerek bir demokratik çözüm yolunu açmasından geçiyor. İnanıyoruz ki Suriye yönetimi de geçmişte yaptığı hataları sürüklenmeden, şimdi var olan Suriye gerçekliğinde, Suriye halklarının taleplerini dikkate alarak bir çözüm üretecektir.”