31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için stratejisini ve adaylarını büyük oranda belirleyen HDP, henüz son kararını vermediği illeri de bugün ve yarın yapacağı toplantılarda masaya yatıracak. Bölge illerinde Kürt partileriyle kurduğu ittifakın yanı sıra Dersim’de de EMEP, ESP ve Partizan ile güç birliği anlaşması yapan HDP, bu kentteki adaylarını da açıklayarak bölge illerindeki çalışmalarını büyük […]

HDP’de seçim taktiği netleşti

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için stratejisini ve adaylarını büyük oranda belirleyen HDP, henüz son kararını vermediği illeri de bugün ve yarın yapacağı toplantılarda masaya yatıracak.

Bölge illerinde Kürt partileriyle kurduğu ittifakın yanı sıra Dersim’de de EMEP, ESP ve Partizan ile güç birliği anlaşması yapan HDP, bu kentteki adaylarını da açıklayarak bölge illerindeki çalışmalarını büyük oranda tamamladı.

‘SOKAK SOKAK GEZECEĞİZ’

Batıda birçok ilde aday çıkarmayacağını açıklayan HDP, İzmir’de CHP’nin adayı Tunç Soyer için “sokak sokak gezerek” oy toplayacağını duyurdu. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer’i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net” dedi.

MERSİN’DE İKİ İLÇE BEKLENTİSİ

Seçimlerin “bıçak sırtı” olduğu iller arasında yer alan Mersin’de de karar verildi. Buna göre, Büyükşehir Belediyesi için MHP, İYİ Parti ve CHP’nin yarışacağı kentte HDP aday göstermeyecek. Bunun yerine CHP’nin adayı Vahap Seçer desteklenecek ve HDP’nin güçlü olduğu iki ilçede de CHP’den destek istenecek. Mersin adaylarının tamamını açıklayan ancak iki ilçeyi boş bırakan CHP’nin, HDP’nin birinci parti olduğu Akdeniz ve üçüncü parti olduğu Toroslar ilçelerinde HDP’yi destekleyebileceği öğrenildi.

KARALAR DESTEK BULUR

HDP kulislerinde, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde de CHP’nin adayının destekleneceği konuşuluyor. İzmir ve Mersin’de olduğu gibi Adana’da da CHP’nin adayı için çalışmalar yapılacağı, HDP tabanının da başkan adayı Zeydan Karalar’a sıcak baktığı öğrenildi.