İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Manisa Akhisar T Tipi Cezaevi’nde yatan kanser hastası 74 yaşındaki Mehmet Bayram’ın serbest bırakılmasını istedi. İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nce bugün Konak eski Sümerbank önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan dernek yetkilileri, Mehmet Bayram’ın 11 Aralık 2017’de hakaret ve propaganda suçlaması ile önce Bandırma Hapishanesine sonra da Manisa Akhisar T […]

İHD: Kanser hastası Mehmet Bayram serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Manisa Akhisar T Tipi Cezaevi’nde yatan kanser hastası 74 yaşındaki Mehmet Bayram’ın serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nce bugün Konak eski Sümerbank önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan dernek yetkilileri, Mehmet Bayram’ın 11 Aralık 2017’de hakaret ve propaganda suçlaması ile önce Bandırma Hapishanesine sonra da Manisa Akhisar T Tipi hapishanesine götürüldüğü anlattı.

Mehmet Bayram’ın hapishaneye girmeden önce kanser nedeniyle Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyat edilerek, tümörünün alındığını kaydeden dernek yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“Kendisi gözaltına alındığında bir kez ve Bandırma Hapishanesinde iken bir kez toplamda 2 kez kalp krizi geçirmiştir. Mehmet Bayram, 20 yıldır diyabet hastasıdır. Bundan dolayı vücudunda şişlikler, böbrek ve gözde sorunlar oluşmuştur. Kendisine ait olan şeker ölçüm cihazı ve insülin ilaçlarının yanına verilmesi gerektiği halde verilmemektedir. İlaç ve cihaza erişim zorluğu çekmektedir ve böbrekleri ile ilgili yakınmaları dikkate alınmadığı için durumu ağırlaşmaktadır. Kalbinden daha önce anjiyo olmuş, 3 damarda tıkanıklık tespit edilmiştir. Dışarıda iken ameliyat olması gerektiği söylenmiş ancak şartlar uygun olmadığı için ameliyat olamamıştır. Göğüs bölgesindeki ağrıları devam etmektedir. Ayrıca damar tıkanıklığı vardır ve bu hususta beyin cerrahisinden raporu mevcuttur. Ciddi risk olduğu için ameliyatı sakıncalı görülmüştür ve Nevratin ilacı ( sabah- akşam) kullanmaktadır. Bütün bunların yanı sıra yüksek tansiyon hastasıdır. Tekrarlıyoruz 74 yaşındaki bir insanın bütün bu hastalıklara rağmen hala hapishanede tutulmasının nedeni nedir? Mehmet Bayram, bir an önce, tedavisinin sağlıklı koşullarda yapılması için, serbest bırakılmalıdır.”