BirGün/Tekirdağ Çorlu ve Ergene Eğitim Sen Temsilcilikleri, 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerle bir araya gelerek ihraçlara tepki gösterdi. İhraçlar üzerinden iki yıl geçmiş olmasına karşın herhangi bir gelişme olmadığına dikkati çeken Eğitim Sen Çorlu Temsilcisi Şükrü Civelek, “İhraçların ikinci yılı geride kaldı, hala dava yok, göreve iade yok, suçlama nedeni […]

İhraçlar ikinci yılına girdi

BirGün/Tekirdağ

Çorlu ve Ergene Eğitim Sen Temsilcilikleri, 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerle bir araya gelerek ihraçlara tepki gösterdi. İhraçlar üzerinden iki yıl geçmiş olmasına karşın herhangi bir gelişme olmadığına dikkati çeken Eğitim Sen Çorlu Temsilcisi Şükrü Civelek, “İhraçların ikinci yılı geride kaldı, hala dava yok, göreve iade yok, suçlama nedeni belli değil” dedi.

KHK ile ihraç edilen eğitimciler için düzenlenen eyleme ihraç edilen öğretmenler ve yakınları ile Eğitim Sen ve KESK üyeleri de katıldı. KHK mağduru öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve yurttaşın katıldığı basın açıklamasında barışı savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

“İHRAÇLARLA SUSTURAMAZLAR”

OHAL Komisyonu’nun ihraçlara yapılan itirazla ilgili iki yıldır karar vermediğine dikkati çeken açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“OHAL Komisyonu adeta bir oyalama kurumuna dönüşmüştür. Tam iki yıldır Eğitim Sen’in dayanışma ruhunu ve mücadele azmini, her daim gururla ve onurla taşımaya devam eden arkadaşlarımız için Çorlu’dan soruyoruz, daha ne kadar sürecek bu zalimlik, hukuk tanımazlık? Bizler adımızdan emin olduğumuz kadar biliyoruz ki analarının ak sütü gibi tertemiz olan Tekirdağ ve tüm ülkedeki Eğitim Sen’li yoldaşlarımızın hiçbiri  FETÖ ya da başka bir yasa dışı örgütle ilişkileri, temasları dahi olmamıştır. Hayatlarını bilimsel, laik bir ülke için mücadele ederek geçiren bu insanlara FETÖ için, ‘Ne istediler de vermedik?’ diyenlerin leke atmaya çalışması aslında kendilerini gizleme çabasından başka bir şey değildir. Bizleri ihraçlarla, baskı ve tehditlerle susturabileceklerini ve sindirebileceklerini sananların büyük bir yanılgı içine düştükleri açıktır. İhraç edilen arkadaşlarımız bir an önce görevlerine, yaşadıkları maddi kayıpların giderilmesi ile birlikte iade edilmelidir. Okullarımız cemaatlerin yuvalanma yerleri olmaktan çıkarılıp, laik bilimsel eğitim yuvalarına dönüştürülmelidir.”