İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onadı. Karar uyarınca temyiz incelemesini istinaf mahkemesinin yaptığı Cumhuriyet davasında yargılananlar, kalan cezaları için tekrar cezaevine girecekler. Karar duruşmaları geçen yıl yapılan Cumhuriyet davasında beş yıla kadar  verilen cezaların itiraz incelemesini yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen mahkûmiyet kararlarını onadı. […]

İstinaf mahkemesi, Cumhuriyet davasında cezaları onadı!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), Cumhuriyet gazetesi davasında verilen cezaları onadı. Karar uyarınca temyiz incelemesini istinaf mahkemesinin yaptığı Cumhuriyet davasında yargılananlar, kalan cezaları için tekrar cezaevine girecekler.

Karar duruşmaları geçen yıl yapılan Cumhuriyet davasında beş yıla kadar  verilen cezaların itiraz incelemesini yapan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen mahkûmiyet kararlarını onadı. Karar uyarınca, dosyaları istinaf incelemesine tabii tutulan isimlerin, kalan cezalar için tekrar cezaevine girmeleri gerekecek. 

Cumhuriyet gazetesi davasında değişik sürelerle tutuklu olarak yargılanan ve beş yıla kadar çeşitli sürelerle hapis cezası alan Musa Kart, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Emre İper, Hakan Kara, Güray Öz ve Kadri Gürsel‘in dosyaları istinaf mahkemesinde karara bağlandı.

Cumhuriyet gazetesi davasında beş yılın üzerinde ağır hapis cezası alan isimlerin temyiz incelemesi ise Yargıtay’da yapılıyor. Temyiz dosyası Yargıtay’da süren isimler: Hikmet Çetinkaya, Orhan Erinç, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Aydın Engin, ve Ahmet Şık.

Güray Öz

“Başka bir karar beklemek hayalcilik olur”

Cezası onandığı için tekrar cezaevine girecek olan BirGün Yazarı Güray Öz, “Türkiye’nin bugünkü halinde başka türlü bir karar beklemek hayalcilik olur” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi davasında beş yıla yakın hapis cezası alan gazeteci, yazar Güray Öz, davanın böyle sonuçlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Kalan cezasını tamamlamak üzere cezaevine girecek olan Güray Öz, hazırlanmaya başladığını söyledi. Öz, “Türkiye’nin bugünkü halinde başka türlü bir karar beklemek hayalcilik olur. Herkesin yakından takip ettiği bu davada neyin gerçek, neyin gerçek dışı olduğu biliniyor” dedi. 

“Hukuk açısından içler acısı bir karar”

Cumhuriyet gazetesi davasında daha önceden de tutuklu kalan Mustafa Kemal Güngör de tekrar cezaevine girecek.

1 yıl 16 gün cezaevinde kalacak olan Güngör kararın sadece hukuka değil anayasaya’da aykırı olduğunu vurgularken şunları söyledi: “Bu dönem adelet sistemimiz için kara bir dönem. Sonuç olarak bu dava bizim üzerimizden, Cumhuriyet gazetesi üzerinden basına verilen bir gözdağıydı. Muhalif unsurlara bir gözdağıydı. Tüm muhalifleri susturmak için basının eleştiri hakkını ortadan kaldırmak için böyle bir dava açıldı. Hukuka değil kanuna bile aykırı bir kararla mahkeme edildik. Elbette bunun hukuk önünde yargı önünde bir gün hesabı verilecek. 33 yıllık bir avukat olarak söylüyorum, hukuk açısından içler acısı bir karardır. “