İsveç’te savcılık, mahkemeden Wikileaks kurucularından Julian Assange için tutuklama kararı çıkarmasını istedi. Russia Today‘in haberine göre, İsveç’te savcılığın bölge mahkemesinden Assange ile ilgili tutuklama kararı çıkarmasını istediği belirtildi. Savcı Eva Marie Persson, Assange’ın mevcut hapis cezasını tamamlamasını ve ABD’nin iade talebinde bulunması halinde İngiltere’nin nereye göndereceğine karar vereceğini ifade etti. Sürecin akıbetiyle ilgili belirsizlik olduğunu […]

İsveç’ten Assange hakkında tutuklama istemi

İsveç’te savcılık, mahkemeden Wikileaks kurucularından Julian Assange için tutuklama kararı çıkarmasını istedi.

Russia Today‘in haberine göre, İsveç’te savcılığın bölge mahkemesinden Assange ile ilgili tutuklama kararı çıkarmasını istediği belirtildi.

Savcı Eva Marie Persson, Assange’ın mevcut hapis cezasını tamamlamasını ve ABD’nin iade talebinde bulunması halinde İngiltere’nin nereye göndereceğine karar vereceğini ifade etti. Sürecin akıbetiyle ilgili belirsizlik olduğunu söyleyen Persson, “İsveç davası, İngiltere’deki işlemlerle aynı anda devam edebilir ”dedi.

İngiltere’de tutulan Assange’ın ABD ya da İsveç’e iadesi gündeme gelebilir. 2010’da İsveç’e yaptığı ziyarette cinsel tacizle suçlanan Assange’ın Ekvador Büyükelçiliği’nin tanıdığı siyasi sığınma hakkının sona ermesinden sonra İsveç de iadesini istemişti.