İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bir mektup göndererek, birkaç ay önce İzmir’de Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) olarak inşa edilen binanın, birçok ihtiyaç ve eksiği olduğunu ve binanın bugün itibarıyla adalet hizmeti vermekten çok uzak kaldığını söyledi. Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki koşulların iyileşmesini sağlamak amacı ile İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatlar olarak, […]

İzmir Barosu’ndan Adalet Bakanı’na mektup

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bir mektup göndererek, birkaç ay önce İzmir’de Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) olarak inşa edilen binanın, birçok ihtiyaç ve eksiği olduğunu ve binanın bugün itibarıyla adalet hizmeti vermekten çok uzak kaldığını söyledi.

Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki koşulların iyileşmesini sağlamak amacı ile İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatlar olarak, 5 Mart Salı günü saat 12.00’de İzmir Adliyesi BAM binasında, plaj sandalyelerine oturarak basın mensupları ile birlikte olacaklarını kaydeden Yücel, “Eğer vakit ayırabilir de gelebilirseniz sizi de görmeyi çok isteriz. Böylece gerek yukarıda saydığımız sorunları yerinde görmenizi ve gerekse ilimizde ya da ülkemizde yaşanan diğer sorunlarla ilgili olarak bilgi paylaşımında bulunmayı arzuladığımızı bilmenizi isteriz” dedi.      

Yücel, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

“İlk derece mahkemelerinin duruşma salonları, üçüncü tanığın dahi dinlenmesine imkan tanımayacak ve mevcut haliyle aleni yargılama ilkesine hizmet etmeyecek kadar küçüktür maalesef. Her gün yüzlerce yurttaş ve meslektaşımızın bulunduğu koridorlarda, avukatların duruşmalarına girebilmek için saatlerce ayakta beklemek zorunda kaldıklarını tahmin edebileceğinizi umuyoruz. Bununla birlikte binada, saatlerce adliyede zaman geçiren avukatlara tahsis edilmiş idari alanlar olmadığı gibi, avukatların ihtiyaçlarını giderecek tuvaletlerin dahi düşünülmemiş olduğunu da göreceksiniz. 20 metrekareden ibaret bir baro odası olduğunu söylersek şaşırmayın. Çünkü mevcut durum bu.

Kısıtlı alan denilerek uydurulan garabet yüzünden, meslektaşlarımız mahkeme kalemlerinin koridorlarına giremiyor, dosya inceleme ya da diğer işlemlerini yerine getiremiyor. Kısıtlı alanlarda yer alan tuvaletleri yalnız kalem personeli kullanıyor, bu tuvaletler avukatların kullanımına açılmıyor.”