İzmir’de Yol Erenleri’nin düzenlediği etkinlikte Sivas Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 kişi anıldı. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda, dün yapılan etkinlikte CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, bugün içinde bulunduğumuz karanlığın, gerici, baskıcı tek adam rejiminin tohumlarının 2 Temmuz günü Sivas’ta atıldığını belirtti. Menemen Dersimliler Derneği’nin skecinin ve Özgecan Kadın Korosu’nun müzik dinletisinin de sahnelendiği […]

İzmir’de Yol Erenleri Sivas’ı unutmadı

İzmir’de Yol Erenleri’nin düzenlediği etkinlikte Sivas Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden 33 kişi anıldı.

Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda, dün yapılan etkinlikte CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, bugün içinde bulunduğumuz karanlığın, gerici, baskıcı tek adam rejiminin tohumlarının 2 Temmuz günü Sivas’ta atıldığını belirtti.

Menemen Dersimliler Derneği’nin skecinin ve Özgecan Kadın Korosu’nun müzik dinletisinin de sahnelendiği etkinlikte Sivas Katliamında hayatını kaybedenlerin mücadelelerine sahip çıkılması için 2 Temmuz ‘da Sivas’ta buluşma çağrısı yapıldı.

CANAN KAFTANCIOĞLU YARGILANIYOR

CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yaptığı konuşmada, o gün hedef alınanın tarih boyunca hedef alınan aydın bir toplum olan Aleviler yanı sıra Cumhuriyet ve değerleri olduğunu vurguladı.

Akatlı, daima aydınlık yolunda mücadele edenleri, doğrunun ve eşitlik savunucularını hedef alan anlayışın bugün, barış isteyenleri, hekim ve akademisyenleri, gazetecileri, muhalefetin milletvekillerini ve son olarak da Canan Kaftancıoğlu’nu yargıya taşırken 26 yıldır Sivas Katliamı davasında bir arpa boyu yol gidilmediğine dikkat çekti.