CHP listelerinde yer bulamayan bazı isimlerin adaylık için kapısını çaldığı DSP, hareketli günler yaşıyor. Şişli adaylığı için girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül, bugün DSP’ye adaylık başvurusu yapacak. CHP’den yeniden aday gösterilmeyen Edremit, Bandırma ve Marmaris belediye başkanlarının da DSP’den adaylığı gündemde. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik takvim işlerken, siyasi partilerde […]

Küskünler DSP yolcusu

CHP listelerinde yer bulamayan bazı isimlerin adaylık için kapısını çaldığı DSP, hareketli günler yaşıyor. Şişli adaylığı için girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül, bugün DSP’ye adaylık başvurusu yapacak. CHP’den yeniden aday gösterilmeyen Edremit, Bandırma ve Marmaris belediye başkanlarının da DSP’den adaylığı gündemde.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik takvim işlerken, siyasi partilerde de liste tartışmaları devam ediyor. CHP’de hafta sonu yapılan gerilimli toplantının ardından bazı istifalar gündeme geldi. Bu süreç DSP’de de hareketliliğe yol açtı. Şişli’den adaylık için girişimlerinin sonuçsuz kalması üzerine bir süre önce CHP’den istifa eden Mustafa Sarıgül, DSP’den adaylık başvurusu yapacak. Sarıgül, bugün DSP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Önder Aksakal ‘ı ziyaret edecek.

Haftasonu toplantı

Bu arada Marmaris’ten yeniden aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Ali Acar ile Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın da DSP’den aday olacağı belirtiliyor. DSP Parti Meclisi, aday listesini netleştirmek için 3 Şubat Pazar günü toplanacak

‘Kapılarımızı kapatmayız’

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BirGün’ün soruları üzerine geçmişte başka partilerde siyaset yapmış isimlerin DSP’nin kriterlerine uyması durumunda listelerde yer bulabileceğini belirterek, “CHP’de listeye giremeyenlere yönelik özel bir çağrıları olmadığını ancak aday olmak isteyenlere kapıları kapatmadıklarını” söyledi. Sarıgül’ün adaylık başvurusu yapacağını, sözü edilen diğer isimlerin de DSP’den adaylık düşüncesi olduğunu belirten Aksakal, “Sadece CHP’den değil başka partilerden de bize başvuru var. Örneğin Antalya Serik’te daha önce üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Mehmet Abalı MHP’den istifa ederek bize geldi” dedi.

***

CHP’ye 24 Haziran sitemi

DSP’nin 24 Haziran’da seçimlere katılamadığına dikkati çeken Önder Aksakal, şunları söyledi: “O dönemde İyi Parti açısından bir risk doğmasın diye 15 milletvekilini bu partiye gönderen CHP, bizim seçime giremeyecek olmamızı hiç umursamadı. Ancak DSP’nin yerel seçimlere gireceği netleştikten sonra parti yöneticileri bizden randevu talebinde bulundular, görevlendirilen isimler ilgili arkadaşlarımızla görüştü. 24 Haziran’da seçime giremeyecek olmamızla ilgili hiçbir yorum yapmayan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ’24 Haziran’a katılmasına izin verilmeyen DSP’nin yerel seçime girmesine neden izin verildiğini anlayabilmiş değiliz’ açıklaması yapması da üzüntü verici”