Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe katledilmesinin 23’üncü yıldönümünde anıldı. Anma töreni Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, DİSK Basın İş Başkanı Faruk […]

Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe katledilmesinin 23’üncü yıldönümünde anıldı. Anma töreni Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Battal Kılıç, Evrensel gazetesi çalışanları katıldı.

Anmada ilk sözü alan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe davasının herkes tarafından sahiplenilen bir dava olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Bu davanın aynı zamanda gözaltında dövülerek öldürülmüş bir gazetecinin sorumlularının yargılanıp ceza aldığı ilk davada da olduğunu belirten Polat, “Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü bakımından da kazanılmış bir davadır” dedi.

Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe ise şunları kaydetti: “O günlerde gazeteciler öldürülüyordu bugünlerde de gerçekler öldürülmek isteniyor. Gazetecilerin gazeteciliği öldürülüyor. Ya hapse atılıyorlar ya da para cezaları veriliyor. O günden bugüne değişen bir şey yok ama şu var; Metin Göktepe gazeteciliği anlayışı var. O gün Metin Göktepe’ye sahip çıkan genç gazeteciler bugün 50’li yaşlarındalar. Israrlarını hâlâ sürdürerek Metin’e sahip çıkıyorlar. Onların, halkın haber alma hakkına sahip çıkma noktasındaki ısrarlarını ve dirençlerini kutluyorum.”

METİN’LER EKSİLMEDİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise, Metin Göktepe’nin gözaltına alınıp öldürülmesinden bu yana aramızdan çok şey değişmediğini vurguladı. Durmuş, “23 yıl öncede gazeteciler öldürülüyordu. Bugün de gazeteciler öldürülüyor, tutsak ediliyor. 23 yıl da gazeteciler açısından da bir şey değişmedi ısrarla gerçekleri halka ulaştırmak isteyen Metin’ler eksilmedi” dedi.

Anma Metin Göktepe’nin mezarı başına karanfillerin konulmasıyla sona erdi.