Monthly Review Türkiye, ‘Devrimin 70. yılında ÇİN’ dosyasıyla raflardaki yerini aldı. Çin’i uluslararası işbölümü içindeki yeri, sınıflar mücadelesinin seyri ve geleceği ile mercek altına alan sayıda, Erebus Wong, Lau Kin Chi, Sit Tsui , Wen Tiejun Fusheng Xie, Xiaolu Kuang, Zhi LiQiu Jiansheng ve Yan Xiaohui yer alıyor. Dosyaya Türkiye’den katkılar bölümünde ise BirGün yazarı […]

Monthly Review Türkiye’nin yeni sayısı raflarda: Devrimin 70. yılında Çin

Monthly Review Türkiye, ‘Devrimin 70. yılında ÇİN’ dosyasıyla raflardaki yerini aldı. Çin’i uluslararası işbölümü içindeki yeri, sınıflar mücadelesinin seyri ve geleceği ile mercek altına alan sayıda, Erebus Wong, Lau Kin Chi, Sit Tsui , Wen Tiejun Fusheng Xie, Xiaolu Kuang, Zhi LiQiu Jiansheng ve Yan Xiaohui yer alıyor. Dosyaya Türkiye’den katkılar bölümünde ise BirGün yazarı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ve Kerem Gökten yer aldı.

Derginin bu sayısında, Çin Devrimi’nden Çin’in Geleceğine başlığında bir yuvarlak masa tartışması da bulunuyor. Çin’in küresel kapitalizm içerisindeki konumunu, jeopolitik ve jeostratejik dengelerdeki yerini, Çin “Komünizmi”nin bugününü ve geleceğini Korkut Boratav, Galip Yalman, Ali Murat Özdemir ve Kerem Gökten masaya yatırdı.

Monthly Review Türkiye’yi kitabevlerinden ve online olarak dukkan.r-komplex.org adresinden edinilebiliyor.