İzmir Seferihisar’daki Sığacık Körfezi’ne Orkinos Çiftliği kurmak isteyen şirketin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak için bugün düzenlediği kahve toplantısı, halkın  protestosu ile karşılaştı. Şirket halkın katılımı olmayınca toplantı yapamadı. Toplantının yapılacağı Demircili Köyü köy kahvesine 20 metre uzaklıktaki açık alanda toplanan köy halkı ve çevreciler, şirket toplantısını terk edip, katılmayarak alternatif toplantı […]

Orkinos Çiftliği’ne alternatif ÇED toplantısı

İzmir Seferihisar’daki Sığacık Körfezi’ne Orkinos Çiftliği kurmak isteyen şirketin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak için bugün düzenlediği kahve toplantısı, halkın  protestosu ile karşılaştı. Şirket halkın katılımı olmayınca toplantı yapamadı.

Toplantının yapılacağı Demircili Köyü köy kahvesine 20 metre uzaklıktaki açık alanda toplanan köy halkı ve çevreciler, şirket toplantısını terk edip, katılmayarak alternatif toplantı düzenledi.

Aralarında CHP Milletvekili Kani Beko, eski CHP Milletvekili Musa Çam, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve çevre derneklerinin temsilcileri ile yurttaşların da olduğu yaklaşık 150 kişinin katıldığı alternatif toplantıda, Sığacık Körfezi’ne Orkinos Çiftliği istenmediği bir kez daha ilan edildi.

Çevre Avukatı Şehrazat Mercan, bilgilendirme toplantısını katılmadıklarını belirterek, “Biz bu filmi çok gördük. Tekrar baştan izlemek istemiyoruz. Bizim sizden bilgileneceğimiz yeni bir şey yok” diyerek kahveyi terk ettiklerini söyledi.

Altınköy Koyunu Koruma Derneği Başkanı Ömer Ayhan Akülke’de halkın şirket yetkililerini dinlemek istemediğini ve bu yüzden halk olarak alternatif toplantı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sığacık Körfezi’ne Orkinos Çiftliği kurmak isteyen şirketin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak için, Demircili Köyü köy kahvehanesinde toplantı düzenleyeceğini açıklamasının ardından, çevre dernekleri Demircili Köy’de toplanma çağrısı yapmışlardı.