Dilan Esen CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir’de bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Ataşehir’de şimdiye kadar yaptıklarını anlatarak toplantıya başlayan İlgezdi, “İlçe belediyelerinin işi projeleri hayata geçirmektir. Benim en büyük projem kardeşlik ve sevgi projesidir” dedi. İlçe belediyelerinin plan yapma yetkisinin olmadığını ve Ataşehir için bütün planların hazır olduğunu […]

‘Projem sevgi ve kardeşlik’

Dilan Esen

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir’de bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Ataşehir’de şimdiye kadar yaptıklarını anlatarak toplantıya başlayan İlgezdi, “İlçe belediyelerinin işi projeleri hayata geçirmektir. Benim en büyük projem kardeşlik ve sevgi projesidir” dedi.

İlçe belediyelerinin plan yapma yetkisinin olmadığını ve Ataşehir için bütün planların hazır olduğunu belirten İlgezdi, “Ben ve arkadaşlarım 10 yıldır buraya hizmet ediyoruz. Devletin bize bir kuruş yardımı yok. Biz planlarımızı halkla sivil toplum kuruluşlarıyla yaptık kabul etmediler, kendi planlarını yaptılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bütün planlar hazır. Neden onaylamıyorsunuz? Onaylayın ben de işimi yapayım. 31 Mart’a kadar beklemeye gerek yok. Bir gün içinde onaylayın, ben de işimi yapayım. Ben şimdiye kadar hiç plan bekletmedim. Anladım ki olay siyasiymiş” ifadelerini kaydetti.

‘İstanbul’da Ekrem Bey, Ataşehir’de ben’

Mülkiyetin ve emeğin tarafı olmayacağını ifade eden İlgezdi, “Ben bu kentin belediye başkanıyım. Bizim görevimiz, hizmeti her mahalleye aynı şekilde uygulamaktır. A mahallesi bana oy verdi, B mahallesi bana oy vermedi deyip hizmet götürmemek bizim en büyük ayıbımız olur. Bizim görevimiz toplumu bütünleştirip, herkese eşit oranda hizmet vermektir” dedi.

İlgezdi, kendisinin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday’ı Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağını belirtirken, “Ekrem Bey 3-4 puan farkla seçimi kazanacak. Ben de Ataşehir’de yüzde 60’la bu seçimi kazanacağım. Seçimi kazandıktan sonra Ekrem İmamoğlu’yla birlikte bütün Ataşehir’i 6 ayda planlayacağız. Bir kenti genişletmenin, büyütmenin yolu plandan geçer” dedi.

Kültür sanat, spor ve sağlığa önem

Battal İlgezdi’nin, video şeklinde basına sunduğu gelecek dönem projelerinde sağlık, spor, kültür ve sanat gibi başlıklar öne çıkıyor. Yeni hizmet döneminde ‘Atatürk ve Ferhatpaşa Sağlık Merkezleri, Gençlik ve Yaşam Merkezi, Mutfak Sanatları Merkezi, İçerenköy Kapalı Spor Salonu, Yarı Açık Yüzme Havuzu, Açık Hava Spor Tesisi, Yeni Nikah Salonu, Performans Sanatları Merkezi, Meslek Edindirme Merkezi, Devekuşu Kabare ve Tiyatro Salonu, Kemal Sunal Kültür Merkezi, Bir Nefes Al çocuk Mola Merkezi, Çocuk Bilim Merkezi, Merkez Kütüphanesi, İnovasyon Merkezi, Küçükbakkalköy Gösteri Merkezi, Sosyal Market, Ata ve Kent Park, ve Kent Meydanı’ projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.