Ünlü yazar Latife Tekin’in romanından uyarlanan “Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit” adlı tiyatro gösterisi Ödemiş Sanat Etkinlikleri Mecrası’nın (ÖSEM) orgaünizasyonu ile Ödemişli sanatseverlerle buluştu. Yazar Latife Tekin de oyunu izleyip daha sonra okuyucularıyla buluştu. Romancı Latife Tekin’in 1983 yılında yayınlanan ilk romanı Sevgili Arsız Ölüm’ü tiyatroya uyarlayan yönetmen Hakan Emre Ünal ve oyuncu Nezaket Erden, […]

“Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit ” Ödemiş’te kapalı gişe

Ünlü yazar Latife Tekin’in romanından uyarlanan “Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit” adlı tiyatro gösterisi Ödemiş Sanat Etkinlikleri Mecrası’nın (ÖSEM) orgaünizasyonu ile Ödemişli sanatseverlerle buluştu. Yazar Latife Tekin de oyunu izleyip daha sonra okuyucularıyla buluştu.

Romancı Latife Tekin’in 1983 yılında yayınlanan ilk romanı Sevgili Arsız Ölüm’ü tiyatroya uyarlayan yönetmen Hakan Emre Ünal ve oyuncu Nezaket Erden, ÖSEM’in davetlisi olarak Ödemişe geldi. “Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit” adlı oyun Belediye Kültür Merkezinde yaklaşık 400 kişilik katılımla izlendi.

Geceye eserin yazarı Latife Tekin, geçtiğimiz Pazar günü Ödemiş Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Eriş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

OLUŞAN İLGİYE SALON YETMEDİ

Oyundan önce ÖSEM tarafından sahneye davet edilen yazar Latife Tekin, CHP’yi ve Mehmet Eriş’i seçim başarısından dolayı kutladı. Ödemiş’e ilk kez Bekir Keskin’in başkanlığı döneminde geldiğini, daha sonra pek çok kez burada bulunduğunu, 2017 ve 2018’de de ÖSEM üyeleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Tek kişilik oyunda Nezaket Erden’in yaklaşık 1,5 saatlik performansı seyircilerden büyük alkış aldı. Oyuna ilgi büyük olunca koltuk sayısı yetmedi kimi vatandaşlar taburelerde ve basamaklarda oyunu takip etti. Gecenin sonunda Mehmet Eriş ve Rıfat Eriş, ÖSEM adına sanatçılara çiçek takdim etti.

SANAT İÇİN GÖNÜLLÜLERLE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Ödemiş’in daha canlı bir sanat hayatına sahip olması için yerel yönetimler ve gönüllülerin işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Mehmet Eriş, bundan böyle ÖSEM’le de Ödemiş adına belediyenin güzel işlere imza atacağını söyledi. Eriş, hedeflerinin Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nin her ay farklı etkinliklerle Ödemişlileri ağırlaması olduğunu belirtti.

“ÖSEM ETKİNLİKLERİ HEP BÖYLE OLUYOR”

ÖSEM’in paydaşlarından Ödemiş Ticaret Odası’nın yönetim kurulu başkanı Rıfat Eriş de emeği geçenleri tebrik ederek, “ÖSEM etkinlikleri hep böyle oluyor. Bizleri hiç hayal kırıklığına uğratmadılar,  çok başarılı, etkileyici bir oyundu” diye konuştu.

Sevgili Arsız Ölüm’ü tiyatroya uyarlayan yönetmen Hakan Emre Ünal da “Görüyorum ki Ödemiş’e bahar gelmiş” sözleriyle salondakilerden büyük alkış aldı.

TEKİN, OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

Gösteri sonrası ÖSEM, Latife Tekin’i Ödemiş’te 11 yıldır faal olan okuma grubunun üyeleriyle de buluşturdu. Saray Kafe’deki buluşmada Tekin’in hikayelerini Ödemiş ve çevresinde oluşturduğu “Sürüklenme” ve “Manves City” adlı iki yeni romanı üzerine söyleşi gerçekleştirildi.