Ortağı olduğu özel klinikte nöbetçi hekim olarak görev yapan 23 yaşındaki Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunan Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi H.B’nin isminin daha önce de birçok defa benzer olaylarla anıldığı ortaya çıktı. Ankara’da özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yıllardır yaşananları gözler önüne serdi. Öğrencilerin başlattığı kampanya kısa zamanda on […]

Tecavüzcüye verilen ceza fazla bulunmuş!

Ortağı olduğu özel klinikte nöbetçi hekim olarak görev yapan 23 yaşındaki Ç.B’ye cinsel saldırıda bulunan Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi H.B’nin isminin daha önce de birçok defa benzer olaylarla anıldığı ortaya çıktı.

Ankara’da özel bir klinikte yaşanan cinsel saldırı, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yıllardır yaşananları gözler önüne serdi. Öğrencilerin başlattığı kampanya kısa zamanda on binlerce destekçi topladı. H.B’nin isminin karıştığı benzer olayların yıllardır okul yönetimince bilindiğini ifade eden öğrenciler, “Herkes bildiğini anlatsın” dedi.

H.B. hakkında ise daha önce de yabancı uyruklu bir öğrencinin şikâyeti üzerine taciz soruşturması yürütüldüğü öğrenildi. Fakülte yönetimi, akademisyen hakkında soruşturma başlatsa da olayların üzerinin örtüldüğü ileri sürüldü. İddiaya göre, tacize uğrayan öğrenci, fakülte dekanının gereken önlemleri almadığını belirterek, şikâyetini YÖK’e bildirdi. Bunun üzerine, fakülte dekanını görevden alan AÜ Rektörü Erkan İbiş, “Soruşturmanın selameti açısından” fakülte dekanlığına geçici olarak kendisini görevlendi. Ancak, yaklaşık iki ay süren soruşturma sonuçlandırılmadı ve H.B, fakültedeki görevine devam etti.

TACİZDEN CEZA ALDI

H.B’nin daha önce de odasına gelen bir öğrenciye şiddet uygulayarak tacizde bulunduğu, öğrencinin şikâyeti üzerine memuriyetten men cezası aldığı bildirildi. YÖK Disiplin Kurulu ise men cezasını “fazla” bularak maaştan kesinti cezasına çevirdi. Öğrenciler tarafından defalarca kez taciz ve tecavüz iddiasıyla şikayet edilen H.B’nin aynı okulda akademisyen olan ağabeyi için de benzer şikayetlerde bulunulduğu belirtildi.

BirGün’e konuşan Veterinerlik Fakültesi öğrencisi M.E, “Okula geldiğimizde özellikle kadın öğrencilere ilk söylenen şey, ‘Erkek hocaların odasına tek başınıza gitmeyin’ oldu. Sadece cinsel taciz değil fiziksel ve sözlü taciz de çok.”

‘Sessizlik içinde boğulmayacağız’

Yüzlerce öğrenci, dün “Tecavüzcü hoca istemiyoruz” diyerek Veterinerlik Fakültesi önünde toplandı. Kendilerini, “Dışkapı Öğrencileri” diye isimlendiren topluluk, H.B’nin dışında başka akademisyenlerin de bu tür olaylara karıştığını ancak olayların üzerinin örtüldüğünü açıkladı. Sessiz kalmanın suça ortak olunduğu anlamına geldiğini söyleyen İlknaz Yalçın, eşit ve güvenli bir üniversite talep ettiklerini ifade ederek “Sessizliğin içinde boğulmayacağız” dedi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği de şüpheli H.B. hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öte yandan H.B.’nin akademisyen kimliği nedeniyle klinik açma hakkı olmadığı öğrenildi. H.B.’nin ortağı olduğu kliniğin başkası adına kayıtlı olduğu bildirildi.