Aycan Karadağ 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçime giren ve yüzde 58.02 oy oranı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, mazbatasını Kültürpark’taki Dört Numaralı Hol’de yer alan İzmir İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Soyer’e, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Şaziye Kitapçı verdi. Soyer’e, İl Başkanı Deniz Yücel, […]

Tunç Soyer mazbatasını aldı

Aycan Karadağ

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak seçime giren ve yüzde 58.02 oy oranı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, mazbatasını Kültürpark’taki Dört Numaralı Hol’de yer alan İzmir İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Soyer’e, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Şaziye Kitapçı verdi.

Soyer’e, İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

“ANKARA VE İSTANBUL’DA O KOLTUĞU BOŞALTMAYANLARA DERS OLUR UMARIM”

Soyer; “Tarihi MÖ 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bir şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşıyorum. İzmir’in 35. belediye başkanıyım. Gerçekten büyük bir gurur bugün aynı zamanda efsane belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina’nın doğum gnü. Onun efsanesine de sahip çıkacağım. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onuda büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Ankara’da, İstanbul’da o koltuğu boşaltmayanlara da ders olur umarım. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım” dedi.

Mazbata alım sonrası Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçen Tunç Soyer, üç dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi.

Kocaoğlu koltuğu Soyer’e devretti

Mazbata töreninin ardından kalabalık partili grupla birlikte büyükşehir belediye başkanlık makamına gelen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Başkan Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu tarafından karşılandı.

İzmirlilerin kendisine gösterdiği teveccühe teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Partiler genel merkezler aday gösteriyorlar. Esas bizi büyükşehir belediye başkanı yapan İzmirli hemşehrilerimizin teveccühü ve oylarıdır. Beni büyükşehir belediye başkanı seçtikleri için ben ve ailem adına teşekkür ediyorum. Bize 3 dönem bu onurlu görevi yaşattılar. Seçilmiş başkanlığın da sonu var. Benim de hedefim partili bir başkana teslim etmekti. Zamanı geldiğinde zirvede bırakılması gerekiyordu, bırakmaya karar verdim. Bugün son derece, aday olmayacağımı 1 Ekim’de açıkladıktan sonra köylerimizde mahallelerimizde partim için çalışmaya devam ettim. Karınca kararınca elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştık. Ben başta 2009 ve 2004’te beni Bornova’ya ve büyükşehire aday gösteren Deniz Baykal başta olmak üzere parti meclisi üyelerine MYK üyelerine, ayrıca 2014’te yine Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığındaki genel merkezimize sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKEGÜL KOCAOĞLU’NDAN NEPTÜN SOYER’E DESTEK MESAJI

Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da, “Hiç aklımda olmayan bir görevle karşılaştık. Ben de karınca kadarınca ülkemize olan borcumuz nedeniyle elimden geleniz yapmaya çalıştım. Özellikle çocuk, yaşlı ve kadınlarla ilgili. Bir de 15 yıl boyunca kocaman bir ailem oldu başkan eşleriyle. Kocaman bir arkadaş grubum oldu. Neptün hanımı çok iyi tanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Kolay gelsin diyorum. İnşallah ufak tefek zorluklarla geçti sizin de tatlı şekilde mücadeleniz sürer. İzmirlilere hoşçakalın diyorum, sevgilerimi sunuyorum” temennisinde bulundu.

“İZMİR ASLA AZİZ BAŞKANI UNUTMAYACAK”

Devir teslim töreninde Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan sonra kısa bir konuşma yapan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum. 15 yıldır büyük bir onur ve başarıyla belediye başkanlığı yapan Aziz Başkandan görevi devralacağım için. Gerçekten İzmir asla Aziz Başkanı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını diliyorum. Bayrağı bulunduğu yerden daha yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız. Her zaman başımız sıkıştığında yine yanınıza geleceğimizi bilmenizi istiyorum. Eksik olmayın başkanım” diye konuştu.