NE DİNLEMELİ? -Yudum, Damla ve Tamara Şahin kardeşlerden oluşan ve Gürcü dilinde üç kız kardeş anlamına gelen ‘Samida’ grubu ilk albümleri Alaca’yı Kalan Müzik etiketiyle yayımladı. Geleneksel Halk Müziği’nin modern düzenlemeleri dikkat çekici. – Rock grubu Pera, Mutlu Ol albümlerinden sonra Sorarım Hayatı isimli tekliyi paylaştı. Şarkı, Borç Harç filminde de kullanılmıştı. – İyi bir […]

Vitrinde bu hafta: Ne dinlemeli, ne okumalı, ne izlemeli?

NE DİNLEMELİ?

-Yudum, Damla ve Tamara Şahin kardeşlerden oluşan ve Gürcü dilinde üç kız kardeş anlamına gelen ‘Samida’ grubu ilk albümleri Alaca’yı Kalan Müzik etiketiyle yayımladı. Geleneksel Halk Müziği’nin modern düzenlemeleri dikkat çekici.

– Rock grubu Pera, Mutlu Ol albümlerinden sonra Sorarım Hayatı isimli tekliyi paylaştı. Şarkı, Borç Harç filminde de kullanılmıştı.

– İyi bir beatmaker olduğu kadar iyi de bir söz yazarı ve yorumcu olan Allame, yeni albümü Av’ı çıkardı. Tahribad-ı İsyan ve Patron düetleri, Allame’nin agresif tarzı bir hayli etkileyici. Kaçmasın!

– Ayrıca bu akşam sevilen pop sanatçısı Simge Sağın’ı Trump Cadde’de dinleyebilirsiniz.

NE OKUMALI?


Vasconcelos’un Şeker Portakalı kitabı 50. yaşında, özel tasarımı ile yeniden basıldı

-Gülşah Elikbank, Aşıklar Gece Ölür adlı son romanını okurlarıyla buluşturdu. Biraz çocukluk travmaları, fazlasıyla da geleceği işliyor Elikbank. Ve elbette ki aşkı.

– Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı’nın senaristlerinden ve oyuncularından Akın Aksu, Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan ilk romanı Bir Taşra Köpeği son günlerin en çok konuşulan kitaplarından bir tanesi. Günlük konuşma dili ve akıcı anlatımıyla tek solukta okunan bir kitap.

– Vasconcelos’un Şeker Portakalı kitabı 50. yaşında, özel tasarımı ve özgün çizimleriyle okuyucuyla yeniden buluştu. Orwell’ın 1984’ünü yeni tasarımıyla yeniden basan Can Yayınları tasarım çalışmalarına Şeker Portakalı ile devam etti. Zeze’yi bir de böyle okuyalım…

NE İZLEMELİ?

-Dışarı çıkmak istemiyorsanız, hemen Netflix’te Russian Doll’u açın ve psikolojik sarmalı mizah dolu bir dille izleyin. Natasha Lyonne’un canlandırdığı Nadia Vulvokov’un dertlerinin ortağı olun.

– NBC yapımı The Blacklist bir süredir Netflix’te. Dizi 6. sezonunu yayınlamış olsa 5. sezonu çok kısa bir süre önce Netflix’te belirdi. Uzun uzun vakti olanlara Reddington’ın yanında sürükleyici bir yolculuk sunuyor dizi.

– Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kapan Dogman, vizyonda en dikkat çekici filmlerden biri olarak göz kırpıyor. Yönetmen Matteo Garrone’nin toplumsal gerçekçiliği bizi bekliyor.