33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde rektörlüğün şenliği iptal etmesi nedeniyle sosyal medya üzerinden öğrencilere sanatçılardan destek yağmıştı. Öğrencilerin rektörlük önündeki protestoları sonuç vererek şenlik programına Devrim Sahnesi de dâhil edilmişti. Programa Levent Üzümcü “Anlatılan Senin Hikayendir” oyunu ile katılırken Genco Erkal ise “Yaşamaya Dair” oyununu ücretsiz olarak sergiledi. […]

Yeniden Devrim Yürüyüşü

33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde rektörlüğün şenliği iptal etmesi nedeniyle sosyal medya üzerinden öğrencilere sanatçılardan destek yağmıştı. Öğrencilerin rektörlük önündeki protestoları sonuç vererek şenlik programına Devrim Sahnesi de dâhil edilmişti.

Programa Levent Üzümcü “Anlatılan Senin Hikayendir” oyunu ile katılırken Genco Erkal ise “Yaşamaya Dair” oyununu ücretsiz olarak sergiledi. Oyunlara bilet alabilmek için öğrenciler sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklara girdiler. Dengin Ceyhan ve Şebnem Sönmez’in de Piyano Resitali gerçekleştirdiği programa öğrencilerden yoğun ilgi vardı. ODTÜ’deki etkinliğin ardından Genco Erkal sosyal medya hesabı üzerinden “ODTU’lü gençlerin sevgisi, coşkusu görülecek şeydi. Ben ömrümde böyle tezahürat yaşamadım desem abartmış olmam” ifadelerini kullandı.

ODTÜ Bahar Şenliği kültürünün belki de en önemli özelliklerinden olan kolektif üretim geleneği bu yıl da kendini gösterdi. Öğrenci topluluklarının masa açtığı şenlikte her topluluk kendi etkinliğini koyarak sesini duyurdu.

ODTÜ Bahar Şenliği’nin son günü yapılan Devrim Yürüyüşü geleneği bu yıl da 27. kez gerçekleştirildi. Binlerce öğrenci ve akademisyenin fizik binası önünde toplanıp Devrim Stadyumuna yürüdüğü yürüyüşün sonunda Devrim Sahnesi’nde öğrencileri Grup Abdal ve Orhan Aydın karşıladı. Orhan Aydın şiirleri ile öğrencilerin “Devrim” yazma sürecine eşlik etti. Aydın “Bu geleneğin ilk 20 yılında ben hep buradaydım. Bu sahnedeydim. Bu sahnede Timur Selçuk vardı o zaman. Bu sahnede o zaman Ruhi Su vardı. Bu akşam sahnede dinleyeceğiniz Moğollar vardı” ifadelerini kullandı.

Devrim konserlerinde ise ilk akşam Golnar & Mahan, Yüksek Sadakakat, Gazapizm ve Bulutsuzluk Özlemi yer alırken, son akşam ise Grup Abdal, Ezginin Günlüğü, Moğollar, Ezhel ve Bedük sahne aldı. Devrim konserlerinde büyük kalabalık sanatçılara eşlik etti. Şenliğin belki de en duygusal anı denebilecek anı ise Moğollar konseri oldu. Tarihe geçecek konserde Moğollar “Geri Sar” şarkılarını seslendirirken arkada Türkiye ve ODTÜ direniş tarihinden görseller yansıttılar.

En son 11 yıl önce ODTÜ’de konser verdiklerini ifade eden Cahit Berkay, dinleyicilerdeki coşkunun ardından konser sonunda gözyaşlarını tutamadı. “74 yaşındayım ben böyle bir konser yapmadım” ifadelerini kullanan Berkay, “Yeniden buluşmak üzere” diyerek konseri noktaladı.