Yerli sahneden dört ekip

Albüm yazılarına bu haftalık ara verelim istedim. Bu yazıda ülke alternatif sahnesinden yeni yeni filizlenmekte olan dört ekip olacak. Biliyorum, onlarca isim dikkate değer çalışmalar kaydediyor şu sıralar. Bunların sadece dördünden bahsetmek yeterli değil. Yine de buradan başlayalım, ilerleyen haftalarda listeyi adım adım genişletiriz.

Hedonutopia: Aralık 2016’da ilk uzunçalarını servis etmiş bir ekip Hedonutopia. Ucube Dizayn isimli bu albümle kendi adlarına açılışı yaptılar. Çıktıkları sahnelerde indie, downtempo ve ambient sınırlarında hayat bulan müziklerini insanlara aktarma fırsatı buldular. Aradan henüz tam yıl geçmemişken yeni şarkılar üzerine çalışıyorlar. Ekip şu sıralar stüdyoda. Yakında kokusu yayılır. Takipte kalın.

Mind Shifter: Dört şarkılık yeni EP’leri henüz çok taze. Bu kısaçalar Horizon ismini taşıyor ve en büyük kusuru sadece dört şarkıdan oluşması. Sirayet gücü yüksek bir indie electronic sound yapısına sahip kayıtta daha fazla parça duymak istiyorsunuz. Orhan Yılmaz, Meriç Ersengeç ve Burak Gürpınar’ın hayat verdiği Mind Shifter ile ilk kez tanışacaklar için Horizon EP’si doğru bir yer.

Rain Lab: İstanbul yeraltı sahnesine ek olarak Berlin de onları iyi tanır. İdil Meşe ve Da Poet ikilisinin ortaklığında kurulan Rain Lab ilk tekliği Infatuation’ı bundan kısa süre önce yayımladı. Henüz bir EP ya da albümleri yok. Buna karşın ekip konserlere ağırlık veriyor ve kaydettiği şarkıları bir albüm formatından önce konserler üzerinden kitlelere direkt ulaştırıyor. En son İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne aldılar. Yeni şarkılarının yolda olduğunu belirteyim.

The Young Shaven: İstanbullu rock & roll ekibi Archie Mckay, Todd Gibson, Jake Kolanos, Erdem Eroğlu ve Mert Akgül beşlisinden meydana geliyor. Grup ilk kısaçaları …And Venus Was the Name’i geride kalan Mat ayında çıkardı. Üzerinden henüz tek mevsim geçti. Demem o ki hala yenidir bu şarkılar. Grubun dinamik enstrüman kanallarından geçerek size kadar ulaşan şarkılarını duyunca bana hak vereceğinize inanıyorum. Keyfini çıkarın.