Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emperyalist işgale karşı başlattığı bağımsızlık yürüyüşünün üzerinden 103 yıl geçti. Şimdi yeniden yürüyüş zamanı; bu yürüyüş bir kez daha öğretecek, özgürleştirecek ve kazandıracak.

19 Mayıs kutlu olsun: Yaşasın bağımsızlık!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp Milli Mücadele’yi başlatmasının üzerinden 103 yıl geçti.

Antiemperyalist mücadelenin başarıya ulaşmasının ardından, iktidarın babadan oğula geçtiği monarşi düzeninin yerine, modern, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Ülkenin üzerine bir karabasan gibi çöken Saray rejiminin artan baskıları altında bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na daha giriliyor.

Cumhuriyetin tüm değerlerini yok eden, her alanda büyük bir yıkıma yol açan iktidar ülkeyi gençler, çocuklar, kadınlar başta olmak üzere her kesim için cehenneme çevirmiş durumda.

Ülke bir kez daha uçurumun kenarında. İktidarın yarattığı zifiri karanlığı sonlandıracak şey 103 yıl önce olduğu gibi yeni bir yürüyüşe cüret etmekten geçiyor.

Şimdi eşitlik, özgülük, barış ve adalet temelinde yeniden kurulacak ülke için yollara düşme zamanı. Anadolu’nun binlerce yıllık ilerici ve devrimci birikimi ışığımızdır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

BirGün