Türk Basın Konseyi, 6 yaşındaki çocuğun tarikatta yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasını Türkiye’ye duyuran gazetemiz yazarı Timur Soykan’ı 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü'ne layık gördü.

2022 Basın Özgürlüğü Ödülü, BirGün yazarı Timur Soykan’ın oldu

HABER MERKEZİ

Türk Basın Konseyi, 2022 Basın Özgürlüğü Ödülü’ne BirGün yazarı Timur Soykan’ı layık gördü.

Türk Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Doğan Satmış, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir tarikat liderinin 6 yaşındaki kızını, 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi skandalını duyuran Soykan’a ödül verilmesi kararı oybirliği ile alındı. Tebrik ve alkışlar” dedi.

Gazetemiz yazarı Timur Soykan, 3 ve 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan yazılarıyla Türkiye’yi dehşet verici bir gerçekle yüzleştirmiş, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’ ortaya çıkarmıştı.

BirGün’ün manşetten duyurduğu haber toplumda infial yarattı. Halkın, gazetemizden öğrendiği tarikattaki sistematik çocuk istismarı skandalı, karanlığı aydınlatarak devletin ihmallerini ve tarikatlara sağlanan imtiyazların hangi boyutlara vardığını en acı haliyle gözler önüne serdi.

Sayfaların üzerine tıklayarak Timur Soykan'ın yazılarına ulaşabilirsiniz.

2022-basin-ozgurlugu-odulu-birgun-yazari-timur-soykan-in-oldu-1106399-1.

2022-basin-ozgurlugu-odulu-birgun-yazari-timur-soykan-in-oldu-1106400-1.