Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı bayram sonrası hizmete girecek. Hattın güzergahında Sivas, Yozgat ve Kırıkkale olacak. Tamamlanması 14 yılı bulan ve teknik şartnamenin değiştirildiği kaydedilen projede, Yozgat-Sorgun arasına şartnameye uygun olmayan ‘bazalt’ döşendiği iddia edilmişti.

3 kentte YHT seferleri başlıyor
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

2008’de temeli atılan ve 2011’de bitirilmesi planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı, aradan geçen 14 yılın ardından bayram sonrası hizmete açılacak. Hattın güzergahındaki iller Sivas, Yozgat ve Kırıkkale olacak.

Hızlı tren hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor.

Programa göre, 2 milyar TL harcama öngörüsüyle 2008’de temeli atılan ve 2011 yılında tamamlanacağı belirtilen Ankara-Sivas YHT Projesi’nin maliyeti 64,5 milyar TL’ye fırlamıştı.

HATTAKİ GÜVENLİK ZAFİYET İDDİALARI

Ankara-Sivas YHT Projesi’nde Yozgat-Sorgun arasına teknik şartnameye uygun olmayan ‘bazalt’ döşendiği iddiaları Meclis gündemine taşınmıştı.

Öte yandan teknik şartnamenin, iddiaya konu olan bazalt taşının kullanılmasına bağlı olarak değiştirildiği kaydedilmişti.