Koronavirüs vakalarının görüldüğü Bitlis, Urfa, Karabük, Diyarbakır ve Kayseri'de bazı bina ve köyler, koronavirüs vakalarına rastlanması nedeniyle karantina altına alındı

5 ilde, bazı bina ve köyler koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Koronavirüsle mücadele kapsamında, ‘yeni normal’olarak adlandırılan döneme geçiş yapılsa da, erken atılan adımlar ve tedbirsizlik nedeniyle vaka sayıları artmaya devam ediyor. Bu nedenle, salgının görülmeye başladığı mart ayından beri dönem dönem bazı bölge ve evlere uygulanan karantina uygulamaları da devam ediyor.

Türkiye’de son olarak 5 ilde, bazı bina ve köyler karantina altına alındı.

BİTLİS

Bitlis merkezde bir ev, Ahlat ilçesinde de bir bina, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Yükseliş Mahallesi Velibey Caddesi'nde bir evin geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mezkur adreste ikamet eden vatandaşların haneden giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, hanede görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Ahlat Kaymakamlığı da Selçuklu Mahallesi Afetler 1 Nolu Caddesi'nde bir binanın, pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebiyle karantinaya alındığını, burada ikamet edenlerin dairelerinden giriş ve çıkışlarının yasaklandığını duyurdu.

4-ilde-bazi-bina-ve-koyler-koronavirus-nedeniyle-karantinaya-alindi-742579-1.

URFA

Urfa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 29 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, Hilvan ilçesine bağlı kırsal Kepirhisar Mahallesi'nin tamamı, Eyyübiye'de 8, Haliliye'de 6, Karaköprü'de 7, Viranşehir'de 5, Suruç ve Siverek ilçelerinde 1'er bina olmak üzere toplamda 1 mahalle ile 28 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Tunçbilek Mahallesi ile kent merkezinde 9 binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı iki köyde korona virüs (Covid-19) vakası çıkması nedeniyle iki köy 14 gün karantinaya alındı. Kentte vaka sayısı ise 11'e yükseldi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Soğucak ve Kutluören köyleri ile mahallelerinde korona virüs vakası çıktığı belirtildi. Soğucak köyünde 2, Kutluören köyünde 3 vakanın çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10.06.2020 tarihli kararıyla, ilçemiz Soğucak köyünde 2 adet Covid-19 vakası ve Kutluören köyünde 3 adet Covid-19 vakası görülmesi nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla; ilçemiz Soğucak köyü, Kutluören köyü ve bu köylere bağlı tüm mahallelerimizin 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, 10.06.2020 tarihinden itibaren giriş ve çıkışlara kapatılarak, 14 gün süreyle karantina altına alınmasına, istinai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına gerekli tedbirlerin uygulanmasına karar verilmiştir."

Virüsü İstanbul'dan gelen bir kişinin köye bulaştırdığı öğrenildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Başhan köyünde Avcı ailesi, kızlarının nişanı için Batman’a gitti. Dönüşte aileden 4 kişi ile 2 akrabada koronavirüs çıkması sonucu köy karantinaya alındı.

Bismil’e bağlı 120 haneli bin nüfuslu Başhan köyünün muhtarı Şirin Avcı, kızının nişanına katılmak için ailesi ile birlikte Batman’a gitti. Dönüşte ailesinden 4 kişi ile 2 akrabası yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. 6 kişide korona virüs çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

Bismil İlçe Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan açıklamada, Başhan köyünün salgının kontrol altına alınması için 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Jandarma ekipleri, köyün etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, filyasyon ekiplerinin köydeki çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Köy sakinlerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı öğrenilirken, ilçede karantinaya alınan köy sayısı da 3’e yükseldi.

4-ilde-bazi-bina-ve-koyler-koronavirus-nedeniyle-karantinaya-alindi-742580-1.

KAYSERİ

Kayseri'de 32 daireli apartman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 testi pozitif çıkan kişinin, merkez Kocasinan ilçesi Erkilet Osman Gazi Mahallesi'nde oturduğu 8 katlı apartmanda 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

Ekipler, karar üzerine 32 dairenin bulunduğu bina çevresinde önlem aldı.

Apartman sakinlerinin ihtiyaçlarını Vefa Sosyal Destek Grubu karşılayacak

4-ilde-bazi-bina-ve-koyler-koronavirus-nedeniyle-karantinaya-alindi-742844-1.

AA-İHA-DHA