Şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 60. yılında caz besteleri ile anılacak. 1 Haziran'da Kadıköy Baba Sahne'de gerçekleşecek olan konserde Nazım Hikmet'in sevilen şiirleri “Nâzım’a Caz Şarkıları” adlı konserde yorumlanacak.

60. ölüm yılında Nazım’la caz buluşuyor
Fotoğraf: AA

Buse İlkin YERLİ

Nazım Hikmet Ran, ölümünün 60'ıncı yılında caz besteleri ile anılacak. 

1 Haziran Perşembe günü İstanbul Kadıköy Baba Sahne’de gerçekleşecek olan “Nâzım’a Caz Şarkıları” adlı konserde, Nazım Hikmet'in sevilen şiirleri caz besteleriyle yorumlanacak.

Tiyatro ve müzik dünyasının değerli isimlerinin yer aldığı projede, ünlü şairin şiirleri piyanist Yiğit Özatalay tarafından bestelendi ve düzenlendi.

Vokallerde Tülay Günal ve Deniz Güngören’in yer alacağı konserde, “Yürüyen Merdiven” grubundan Yiğit Özatalay piyanoda, Mustafa Kemal Emirel ise davulda.

Projede, usta oyuncu Orhan Aydın da konuk sanatçı olarak sahneye çıkacak ve Nâzım Hikmet’in şiirlerini seslendirecek.

Konserlerin biletlerine online satış noktalarından ve babasahne.com dan ulaşabilir.

“Nâzım’a Caz Şarkıları” konser repertuvarında “Bugün Pazar, Memleketim, Ceviz Ağacı, Haydarpaşa, Masalların Masalı” gibi unutulmaz Nâzım Hikmet şiirlerinin yanısıra sürpriz seçkiler de yer alıyor.

Besteci Yiğit Özatalay konserle ilgili olarak şunları söyledi:

“Dünya şairi Nâzım Hikmet’in şiirlerinden birçok şarkı bestelendi, seslendirildi ve bunlar dilden dile dolaştı. Ancak büyük ozanın metinlerinden caz stili içerisinde çok az sayıda beste ve düzenleme var. Mustafa Kemal Emirel’le kurduğumuz caz ikilimiz ‘Yürüyen Merdiven’le, yıllar içinde Nâzım şiirlerinden parçalar besteledik: “Masalların Masalı”, “Bugün Pazar”, “Yürümek”... İşte temelde bu repertuvara yaslanıyor Nâzım’a Caz Şarkıları. Tabii hafızalarımızda yer eden Cem Karaca, Zülfü Livaneli, Fazıl Say ve Tarık Öcal bestelerinin caz düzenlemelerini de içeriyor, onlarla zenginleşiyor. Tülay Günal, Deniz Güngören ve ‘Yürüyen Merdiven’ olarak, Orhan Aydın’la birlikte Nâzım Hikmet’i 60. ölüm yılında caz şarkılarıyla anıyoruz.”