Ulaştırma Bakanlığı'nın “Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromanyetik Sistemlerinin Temini” ihalesini 7 milyonu bulan teklifle Kalyon İnşaat aldı.

7 milyarlık ihale yine yabancıya gitmedi

Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı “Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromanyetik Sistemlerinin Temini” adlı ihaleyi Kalyon İnşaat aldı.

Sözcü’den Çiğdem Toker’in yazısına göre, Kamu İhale Yasası’nın 21/b maddesine göre yapılan ihaleye 5 firma davet edildi. Bu 5 firma içinden Kalyon İnşaat 6 milyar 953 milyon 303 bin 734 TL teklif ederek ihaleyi kazandı.

İktidarın bütün projelerinde ihaleyi kimseye kaptırmayan, kaybettiği ihale olunca iptal edilen Kalyon İnşaat’ın aldığı bu ihale, 3 bakanlığın 2020 bütçesinden fazla.

Ticaret Bakanlığı’nın bütçesi 5.7 milyar TL, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi 5.1 milyar TL ve Enerji Bakanlığı’nın bütçesi 4.2 milyar TL.

Çiğdem Toker ilgili yazısında, Kalyon’un aldığı bu devasa ihalenin açık ihale olmadan tek bir firmaya verilmesini eleştirerek, firmanın son zamanlarda aldığı büyük ihalelere de değindi.

Haziran ayında Erzurum Aşkale İspir Yolu Kırık Tüneli’nin ikmali için yapılan pazarlık usulü ihaleyi Kalyon’un iştiraki RYS 1 milyar 134 milyonluk teklifle aldı.

Kalyon İnşaat Şubat ayında İzmit Tem Otogar köprülü kavşak dahil Kandıra bölünmüş yol ihalesinde 629 milyon TL teklif vermişti.

Ekim 2019’da Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat, 2.8 milyar TL ile Kuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsi Faz 3 projesini almıştı.

Eylül 2019’da ise Kalyon İnşaat, Gaziray ihalesini ASL firması ile birlikte 976 milyon TL teklifle almıştı.

Cengiz, Limak ve Kolin’le birlikte en çok kamu ihalesi alan firma olan Kalyon inşaat, bunların haricinde AKP’nin mega projelerinde de yer alıyor. 3. Havalimanı’nın müteahhitlerinden olan Kalyon İnşaat, asrın projesi denilen ve Akdeniz'e döşenen borularla Kuzey Kıbrıs'ın içme suyu ihtiyacının karşılanacağı belirtilen “KKTC Su Temin Projesi’ni” 1 milyar 600 milyon TL’yi bulan bir maliyetle yapmıştı. 5 yıl dayanabilen bu hattın Ocak ayında buruları patlamış, onarımı 35 milyon TL’yi bulmuştu.