Avukatlık Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere tepki göstermek amacıyla 80 baro başkanı tarafından Ankara’ya başlatılan yürüyüş devam ediyor

80 baro başkanının Ankara'ya başlattığı yürüyüş devam ediyor

Baro seçimleri ve Avukatlık Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere tepki göstermek için baro başkanlarının Ankara'ya başlattığı yürüyüş devam ediyor.

Yürüyüşe ilişkin bianet'e konuşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ve Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, "İyi çocuklar olmayacağız, insan haklarını, hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, demokrasi savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar.

4 Baro Başkanı’nın ‘Savunma Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamaları şu şekilde:

ANTALYA BAROSU BURDUR’DA

Yürüyüşlerinin Burdur etabını tamamlayan Antalya Barosu, Liselere Geçiş Sınavı nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Ankara'ya varmak üzere devam edecekler.

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, yürüşünün amacına ilişkin şunları söyledi: "Türkiye'nin dört bir yanından savunma için, hukuk için, demokrasi için yürüyoruz. Yurttaşların sesi kesilmesin, meslek örgütümüz bölünüp parçalanmasın diye yürüyoruz. Bu yürüyüş hukuk tarihine geçecek."

İZMİR BAROSU’NUN BİR SONRAKİ DURAĞI AFYON

İzmir Barosu ise Uşak'a vardı, yürüyüşün bir sonraki durağı Afyon olacak. Yürüyüşü değerlendiren İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, şöyle konuştu: Baroların siyaset yaptığını söylüyorlar. Meslek sorunlarını konuşmadığımızı gerekçe gösteriyorlar. Bizlerin iişkenceye, adil yargılamaya, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzu siyaset olarak görüyorlar. İnsan hakları bizim mesleki ve tarihsel ilgi alanımızdır. Biz şayet bütün bunlara sessiz kalsaydık bugün böyle bir yasa ile karşılaşmayacaktık. Ama biz uslu çocuklar olmayacağız, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, işkenceye sessiz kalmayacağız. Barolarımızı böldürmeyeceğiz."

80-baro-baskaninin-ankara-ya-baslattigi-yuruyus-devam-ediyor-savunmayuruyor-746646-1.

İSTANBUL BAROSU KOCAELİ’DE

İstanbul Barosu da sokağa çıkma yasağı nedeniyle şu an Kocaeli'nde bekliyor. Yasağın kalkmasının ardından yürüyüş devam edeceğini belirten Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bizlere, avukatlara sorulmadan mesleğimizle ilgili değişiklik yapılmak isteniyor. Yapılan değişiklik barolara yönelikmiş gibi görülüyor ama değil. Baroların toplumla olan ilişkisi koparılmak isteniyor. Kadına şiddete, çocuk istismarına, insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz engellemek isteniyor. Bize rağmen itirazlarımıza rağmen bütün bunlar yapılıyor, biz de mücadelemizi yükselteceğiz, asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

VAN BAROSU URFA’DA

Van Barosu ise Diyarbakır'ın ardından bugün Urfa'ya vardı. Van Baro Başkanı Zülküf Uçar ise, yürüyüşe ilişkin şu bilgiyi verdi: "Bize dayatılan yasanın amacının ne olduğunu biliyoruz. İnsan haklarına, demokrasi ve hukuk devleti için verdiğimiz mücadeleyi pasifize etmek istiyorlar. Hukukun üstünlüğünü savunan Baroları, etkisizleştirmek istiyorlar. Yasa tasarısı geri çekilsin. Bizler yargı bağımsızlığı, hukuk devleti taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Eylemimize yürüyüşle başladık, farklı şekillerde devam edeceğiz."