80 baro başkanının Ankara'ya doğru başlattığı Savunma Yürüyüşü'ne dair konuşan Metin Feyzioğlu, "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" dedi

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan "Savunma Yürüyüşü" çıkışı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 baro başkanının Ankara'ya doğru başlattığı 'Savunma Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" dedi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, CNN Türk’te Hakan Çelik’in programına konuk olan Feyzioğlu, “Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım” dedi.

Burada 80 baro başkanının Ankara'ya doğru başlattığı Savunma Yürüyüşü'ne dair değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, şu şekilde konuştu:

“Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım."

NE OLMUŞTU?

İktidarın avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, 80 baro başkanı dün (19 Haziran) bulundukları illerden Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü"nü başlatmıştı. Türkiye’de ilk kez 80 baronun bir araya gelerek bu değişikliklere karşı olduğunu belirten İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da yürüyüşe ilişkin şunları kaydetmişti:

"Mesleğimizin çok ciddi ve başka sorunlarının olduğunu, dolayısıyla bu teklifin geri çekilmesi gerektiğini, teklif geri çekildikten sonra müzakere edebileceğimizi, başka konular da olmak üzere hepsini kapsayacak Avukatlık Yasa Tasarısı hazırlanabilirse bu konuya katkı da verebileceğimizi, bunlar yapılmazsa eylemlilik sürecine gireceğimizi ilan etmiştik. Bugün de bu sürecin ilk parçası olan yürüyüşe geçiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında bugün bu saatte baro başkanları Ankara’ya yürüyor. Bu eylemliliği ilan ettiğimiz çerçeve içerisinde de her gün biraz daha arttırarak devam edeceğiz."