81 sanatçının eseri Kazdağları'nda sergilendi

HABER MERKEZİ

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, ressam ve heykeltıraş Selim Turan anısına düzenlenen '30. Uluslararası Karma Sergisi', Kazdağları eteklerindeki Alibey Kudar Etnografya Galerisi'nde önceki gün açıldı.

Türkiye'de ilk özel köy müzesi niteliğine sahip, Tahtakuşlar Mahallesi’nde bulunan UNESCO destekli galeride açılan sergide, 46'sı çevrimiçi gösterim, 17'si Kazdağları çevresinde yaşayan yerel ressam ve 23 genç yeteneğin eserlerine yer verildi.

Bölge halkının yoğun katılım gösterdiği iki gün süren etkinlikte karma resim sergisi, müzik dinletisi, semah gösterisi ve Türkmen kıyafetleri defilesi yer aldı. Sanat Galerisi Yöneticisi Esma Kudar, açılışta yaptığı konuşmada, 29 yılda bin 328 sanatçının eserlerine yer verdiklerini kaydetti. Kudar, bu yılki sergiye katılımın Azerbaycan, İngiltere, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve ABD-Alaska ile 20 ülkeye ulaştığını dile getirdi. Galerinin müdürü Mustafa Selim Kudar ise bu yıl etkinliklerde yarısı çevrimiçi olmak üzere 81 sanatçıya ev sahipliği yaptıklarını belirtti.