ABD’nin Tennessee eyaletinde bir ilkokula düzenlenen ve 3’ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dair soruşturma sürüyor. Polis, cinayetleri işleyen saldırganın pazartesi günü yasal yoldan 7 silah satın aldığını ve bunları ailesinin evinde sakladığını tespit etti.

ABD’de 6 kişiyi öldüren saldırgan, yasal yoldan 7 silah satın alıp ailesinin evinde saklamış
Fotoğraf: İHA

ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentinde 3-12 yaşlarındaki öğrencilerin gittiği özel bir Hristiyan okulu olan Covenant Okulu'na düzenlenen silahlı saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Pazartesi günü işlenen cinayetlerden birkaç saat sonra açıklama yapan ABD polisi, Audrey Hale'in biri yarı otomatik tüfek, toplam üç silahla herkesi rastgele hedef aldığını söyledi. Metro Nashville Polis Departmanı, üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunan saldırganın olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi.Okulun eski öğrencilerinden 28 yaşındaki Audrey Hale’in sabıka kaydı bulunmuyordu.

BBC’nin haberine göre polisin şu ana kadar yaptığı araştırmalarda Audrey Hale’in cinayeti işlediği gün yasal yollardan 5 farklı yerden 7 silah satın aldığı ve bunları ailesinin evinde gizlediği tespit edildi. Habere göre Hale’ın anne ve babası, çocuklarının sadece 1 silahı olduğunu ve bunu da sattığını düşünüyorlardı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla, ülke genelinde Beyaz Saray dahil tüm kamu binalarında, askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde bayrakların 31 Mart gün batımına kadar yarıya indirildi.

BIDEN'DAN 'SİLAHSIZLANMA' ÇAĞRISI

Beyaz Saray'da Kadın İşletmeleri Zirvesi'ne ev sahipliği yapan ABD Başkanı Joe Biden, burada yaptığı konuşmada saldırıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Başkan Biden, saldırı silahlarının yasaklanması ve silah satışında kapsamlı bir sabıka kaydı kontrolünün yapılmasını öngören kararnamesinin önemine değinerek, Kongre'ye silahlanma düzenlemeleriyle ilgili reform yapılmasını öngören yasanın geçirilmesi çağrısında bulundu.