ABD’nin Başkenti Washington DC’de seçim sonrası doğabilecek olası şiddet eylemlerine karşı hazırlıklar tamamlandı. Beyaz Saray’a çıkan sokaklarda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartılırken, bölgedeki mağazaların kapı ve camları tahtalarla kapatıldı.

ABD'nin başkenti Washington diken üstünde: Mağzalar kepenk kapattı, güvenlik üst seviyeye çıktı

Sandıkta oy kullanma işlemi başlayan ABD’de başkanlık seçimleri için nefesler tutuldu; 46. Başkanın kim olacağı merakla bekleniyor. Seçim akşamı için farklı olasılıklar üzerine duran uzmanlar, kazananın aynı akşam belirlenemeyebileceği olasılığı üzerinde de duruyor. Güvenlik güçleri seçim sonuçlarına karşı yaşanabilecek toplumsal hareketleri engellemek için ise teyakkuza geçti.

Beyaz Saray’ın önündeki Lafayette Park’a girişler de bariyerlerle kapatıldı.

Irkçılığa karşı kitlesel gösterilerin yaşandığı ve Black Lives Matter (Siyahların Yaşamı Değerlidir) hareketinin en güçlü olduğu bölgelerden olan başkent Washington DC’de polis tedbirleri üst seviyeye çıkarttı. Mağazalar ise önlem olarak camlarını ve kapılarını tahta levhalar ile kapattı. Bazı mağazalar olası olaylara müdahale edebilmek amacıyla özel güvenlik görevlilerinin sayısını arttırdı.

abd-nin-baskentinde-secim-gunu-icin-kirmizi-alarm-800666-1.

'BİRKAÇ GRUP GÖSTERİ İÇİN İZİN İSTEDİ'

USA Today gazetesinin haberine göre, Washington Emniyet Müdürü Peter Newsham, geçen hafta yaptığı açıklamada şiddet eylemlerine ilişkin kayda değer bir istihbarat almadıklarını ama birkaç kalabalık grubun gösteri düzenlemek için izin istediğini söyledi.

Oy verme işlemi başladığında başkent Washington ve çevresindeki tüm polis memurlarının görevli olacağını söyleyen Newsham, memurların izin taleplerine de sınırlama getirdiklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Muriel Bowser ise, seçim sonuçlarına bağlı olası şiddet olaylarında Ulusal Muhafızlar’ı göreve çağırmayı düşünmediğini ancak teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi.

abd-nin-baskentinde-secim-gunu-icin-kirmizi-alarm-800667-1.

BÜTÜN KURUMLAR ÖNLEMLERİ ARTTIRDI

Geçtiğimiz hafta George Washington Üniversitesi, öğrencilerine bir duyuruda bulunarak, şiddet olayları nedeniyle yaşanacak karışıklıklar dolayısıyla kampüs dışına hiçbir öğrencinin bırakılamayabileceğini, dolayısıyla birkaç günlük gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını stoklamaları çağrısında bulunmuştu.

Başkentteki bazı işyerleri olası şiddet olaylarına yönelik önlemler kapsamında hafta başına kadar kapalı olacaklarını açıkladı.

ABD genelinde bir çok şehirde benzer önlemler alınıyor. Başkent Washington’un ardından New York, Sacramento ve Santa Monica’nın haricinde çok sayıdaki büyük kentte işyerleri ve mağazalar, kapı ve camlarını tahtalarla kapladı.