ABD’nin Vermont eyaletinde Filistinli 3 üniversite öğrencisi silahlı saldırıya uğradı. 2 öğrencinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Saldırıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Kaynak: Haber Merkezi
ABD’de 3 Filistinli öğrenciye silahlı saldırı
Fotoğraf: İHA

ABD’nin Vermont eyaletinde yer alan Burlington kentinde Filistinli 20 yaşındaki 3 üniversite öğrencisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili 48 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. 

Ramallah Dostlar Okulu tarafından yapılan açıklamada, Filistinli 3 öğrencinin İsrail işgali altındaki Batı Şeria’dan ABD’ye üniversite okumak üzere gittiği ifade edildi.

Açıklamada, saldırıya uğrayan Hisham Awartani’nin Brown Üniversitesi'nde, Kinnan Abdel Hamid’in Haverford Üniversitesi'ne ve Tahseen Ahmed’in Trinity Üniversitesi’nde olduğu ifade edildi.

Sırtından vurulan Awartani ile göğsünden vurulan Ahmed’in durumunun ağır olduğu, Hamid’in ise saldırıda hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

BÜYÜKELÇİDEN BIDEN'A ÇAĞRI

Filistin’in İngiltere Büyükelçisi, aynı zamanda ABD'deki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Misyonu'nun eski Başkanı ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Stratejik İşler Danışmanı Husam Zomlot, ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a çağrıda bulundu.

ABD'de daha önce yapılan saldırıları da hatırlatan Zomlot, "Suçları neydi? Filistin kefiyesi giymek. Filistinlilere karşı işlenen nefret suçları durdurulmalıdır. Filistinlilerin her yerde korunmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Vermont Senatörü ve Demokrat Partili eski başkan adayı Bernie Sanders da saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

'BİR ADAM BAĞIRIP TACİZ ETTİ, ARDINDAN ATEŞ ETTİ'

Arap Amerikalı Ayrımcılıkla Mücadele Komitesi (ADC) ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu saldırının kurbanların Arap olması nedeniyle gerçekleştiğine inanmak için nedenlerimiz var. Edinilen bilgiye göre üç kurban kefiye giyiyor ve Arapça konuşuyordu. Bir adam kurbanlara bağırıp taciz etti, ardından ateş etti" ifadelerine yer verdi.

"DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNE GİDİYORLARDI"

BBC Türkçe'nin aktardığına göre kurbanlardan birinin amcası Rich Price, öğrencilerin sekiz yaşındaki bir çocuğun doğum günü partisine gittiklerini belirtti.

Price “Ailemizin yaşadığı mahallede olabileceğini düşünebileceğimiz son şey, sokakta yürürken bunun başlarına gelmiş olması. Evden çıkmalarının üzerinden beş dakika geçmeden evimizin yanından polis arabalarının geçtiğini gördük ve bir şeyler oluyor diye düşündük” dedi.

Reuters Haber ajansı, öğrencilerinin ailelerini Filisin yanlısı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş aracılığıyla yayımladıkları açıklamayı duyurdu.

Açıklamada “Tüm kolluk güçlerine kapsamlı bir soruşturma yapmaları ve olayı bir nefret suçu olarak ele almaları çağrısında bulunuyoruz. Saldırgan adalet önüne çıkartılana dek rahat etmeyeceğiz” denildi.