Urfa’da Menzil tarikatı mensuplarının kurduğu Semerkand Vakfı'na ait olduğu belirtilen bir kaçak kursta okuyan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, kursun yakınlarında bulunan bir ahırda ölü bulundu. Dakak'ın yakınları ve ailesi, kayıp olduğunu öğrendiklerinde medreseden kaçmış olabileceğini düşündüklerini, intihar edecek biri olmadığını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Abdülbaki Dakak'ın yakınları: İntihar edecek çocuk değildi

Urfa'da Menzil tarikatına ait olduğu belirtilen kaçak Kuran kursunda okuyan ve günlerdir kayıp olan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak, kursun yakınlarındaki ahırda ölü bulundu. Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre ailesi ve yakınları, Dakak’ın şüpheli ölümüne ilişkin otopsi sonucunu beklediklerini belirterek "Bu çocuğun intihar edeceğini beklemiyorduk, gayet neşeli, hayata bağlı bir çocuktu. İntihar etmesine neden olacak bir sorunu yoktu" dedi.

Dakak'ın yakınları, eğitimin yanında dini bilgileri öğrenmesi için de medreseye yollandığını belirtirken kayıp haberinin ardından Ceylanpınar’dan yola çıktıklarını söylediler. Dakak'ın bir yakını şunları kaydetti:

"İnanın biz güle eğlene gittik yani böyle bir şey aklımızın ucundan geçmiyordu. Hayatta beklemiyorduk. Yani kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk. 12 yaşındaydı cin gibi bir çocuktu. Biz dedik kesin medreseden kaçmıştır bir yere saklanmıştır veya yüzmeye falan gitmiştir. Bu çocuğun intihar edeceğini beklemiyorduk, gayet neşeli, hayata bağlı bir çocuktu. İntihar etmesine neden olacak bir sorunu yoktu.” 

Otopsi işlemlerinin ardından Ceylanpınar’dan gelen aileye teslim edilen Dakak’ın cenazesi Ceylanpınar’da toprağa verildi.