Geçen hafta ilk turda Sinan Oğan’a, ikinci turda geçersiz oy verdiğini açıklayan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, birinci turda Sinan Oğan'a, ikinci turda geçersiz oy verdiğine dair beyanına dair yeni açıklama yaptı. Şener, "Bir şeyin sorgulanması anayasaya aykırıysa, söylenmesi de gerekmez. ‘Ama madem hadi istiyorsunuz, koyuyorum masaya’ dedim. O bakımdan ‘Kafa buldum’ dedim.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
Abdüllatif Şener: Kafa buldum

Geçen hafta ilk turda Sinan Oğan’a, ikinci turda geçersiz oy verdiğini açıklayan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Şener TV5’te Mustafa Yılmaz’a konuştu ve şunları kaydetti:

“Yav çapraz mapraz, sorular morular yaparken… Ben de ‘Biraz rahatlatayım onları’ dedim. Ne çıkar, gürültüsü ne kadar olur… Bu kadar gürültü beklemiyordum. Beni sorgulayanları biraz rahatlatmak için, biraz da kafa bulmak için söyledim. Bu, söylenecek bir şey değil çünkü sorgulanacak bir şey değil. Bir şeyin sorgulanması anayasaya aykırıysa, söylenmesi de gerekmez. ‘Ama madem hadi istiyorsunuz, koyuyorum masaya’ dedim. O bakımdan ‘Kafa buldum’ dedim.”

AKP kurucularından Abdüllatif Şener, anlaşmazlıklar nedeniyle partiden ayrılıp CHP’ye katılmış ve Konya’dan milletvekili seçilmişti. 14 Mayıs öncesi CHP listesinde yer bulamayan Şener, seçimin kaybedilmesinin ardından hem CHP’yi hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle hedef almaya başlamıştı.