Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anayasa Mahkemesi tartışmaları hakkında üstü kapalı bir mesaj vererek, “Anayasa ve yasalar hukukun bedeni, uygulama da hukukun ruhudur” dedi.

Adalet Bakanı’ndan üstü kapalı Anayasa Mahkemesi mesajı

Adalet Bakanı Abdülahamit Gül, Twitter’dan yayınladığı üstü kapalı bir mesajla yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasına gönderme yaptı.

Bakan Gül, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Anayasa ve yasalar hukukun bedeni, uygulama da hukukun ruhudur” dedi.

Adalet Bakanı Gül, AKP Meclis grup toplantısı için geldiği Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Gül, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunun vurgularken yerel mahkemenin itiraz sürecinin devam ettiğini kaydetmiş ve bu konu hakkında kendisinin konuşmasının uygun olmadığını söylemişti.

Gül, Anayasa Mahkemesinin verdiği Enis Berberoğlu kararı ardından da “Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır. Gerekçeli kararı bekleyelim” diye konuşmuştu.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, aldığı ceza nedeniyle milletvekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu hakkında hak ihlali kararı vermiş ve yeniden yargılanmasına hükmetmişti. Kamuoyunun yakından tanıdığı birçok siyasi davada ismi geçen Akın Gürlek’in başkanı olduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise skandal bir kararla Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımamıştı.

Söz konusu karar sonrasında AYM Üyesi Engin Yıldırım, AYM’nin binasının gece çekilmiş bir görseli ile birlikte ‘ışıklar yanıyor’ ifadelerini kullandığı bir paylaşım yapmış, iktidar kanadı bu paylaşımı ‘darbe’ imasına yormuştu. Yıldırım, paylaşımı nedeniyle yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemişti.