Adana'daki Boğaziçi Üniversitesi eyleminde gözaltına alınan 10 kişi, hakimlikte işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'daki Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Adana'da dün Boğaziçi Üniversitesi direnişine destek eyleminde gözaltına alınan 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından dün Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerine destek için eylem düzenlendi.

Eylemde polis müdahalesi sonucu 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 10 kişinin Adana İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

Savcılık "Görevli memura görevini yaptırmamak direnmek ve mukavemet etmek" ve "2911 Sayılı Kanuna muhalefet etmek" iddiasıyla adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Hakimlikte işlemleri tamamlanan 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne kararname ile rektör olarak atadı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması, öğrenciler ve akademisyenlerin sert tepkisine neden oldu.

Yapılan atamanın kabul edilemez olduğunu ve Bulu’nun kayyum olduğunu söyleyen öğrenciler, 4 Ocak Pazartesi Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem düzenledi. Polis, burada öğrencilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Üniversite kapısına kelepçe vuruldu. Polis müdahalesinin tepki çektiği eylemlerin ardından birçok öğrenci de gözaltına alındı.

Öğrencilerin serbest bırakılmasının ardından devam eden eylemler 2 Ocak’tan bu yana devam ediyor.

Devam eden protesto gösterilerinde, polisin sert müdahalesi sonucu yüzlerce kişi gözaltına alındı.