Adıyaman, Burdur ve Trabzon'da bazı köy ve mahalleler karantina altında

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2 köy, Burdur'da 1 köy ve Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki bir mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Adıyaman'da Gedikli ve Aşağı Karakuyu köylerinde birer kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine iki köyde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan 2 köyde güvenlik güçlerince önlem alındı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş mahallesinin yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

​Karantina uygulamasının bu gece saat 00.00'da başladığı kaydedildi.

GEÇEN HAFTA DA KARANTİNAYA ALINAN BÖLGELER OLMUŞTU

Burdur'un merkeze bağlı İlyas köyü koronavirüs vakası görülmesi üzerine karantinaya alındı. Burdur'da Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesi, Bucak ilçesinde bir sokak ve 2 site ile Çeltikçi ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir çocuk ve ailesi geçen hafta karantinaya alınmıştı.

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, il merkezine bağlı İlyas köyü, koronavirüs vakası tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Açıklamada, "İl merkezine bağlı İlyas köyünde bir kişide Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine hastalığın köy içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla köy karantina altına alınmıştır" denildi.

Burdur'da geçen hafta Çavdır ilçesine bağlı Söğüt beldesi, bir ailenin bireylerinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı. Çeltikçi ilçesinde ise yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürülen ve yapılan ilk testinde koronavirüs riski taşıdığı belirlenen 3 yaşındaki Defne Özçelik'in tedavisi sürerken, ailesi de geçen hafta karantinaya alındı. Bucak ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan Ş.K.'nin (62) oturduğu sokak ve 2 bloktan oluşan sitede de yine geçen hafta karantina tedbirleri uygulanmaya başladı. Bu üç bölgede de karantina tedbirlerinin devam ettiği belirtildi.

DHA, AA