Merkez üssü Kahramanmaraş 6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan bir yapının şantiye şefi Ertuğrul Çevik tutuklandı.

Adıyaman'da depremde yıkılan yapının şantiye şefi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan bir yapının şantiye şefi Ertuğrul Çevik tutuklandı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında, depremlerde Adıyaman'da yıkılan ve birçok yurttaşın hayatını kaybettiği Kayalık Mahallesi'ndeki bir yapının şantiye şefi Ertuğrul Çevik, kent merkezinde gözaltına alındı.

Zanlı, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan kentte yıkılan yapılaırn enkaının kaldırılması çalışmaları devam ediyor. Konuya ilişkin son resmi açıklamayı kentte koordinatör vali olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yapmıştı.

Çiçek, enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin "Adıyaman'da enkazın yüzde 69'u kalkmış durumda. Bahsettiğim enkaz, yıkımlar. Özellikle acil yıkılması gereken binaların da yüzde 49'u yıkılmış durumda. Bayrama kadar yüzde 90 enkazı kaldırmak, acil yıkımların da en az yüzde 70'e ulaşmasını istiyoruz. Bayrama daha enkazın olmadığı, depremin yaralarının sarıldığı, hayatın daha normalleştiği bir ortamda Adıyamanlıları sokmak istiyoruz" demişti.

(AA)