Ağır hasta tutuklu 84 yaşındaki Mehmet Emin Özkan için hazırlanan hastane raporunda, tutuklu kalmasının ‘hayati tehlike oluşturduğu’ ve ceza infazının ertelenmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan için 'hayatı tehlikede' raporu verildi

Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 84 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir rapor hazırlandı. 

Artı Gerçek'in haberine göre Özkan; kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. Sık sık hastaneye kaldırılan Özkan, bir süre önce yeniden hastaneye sevk edilerek, sağlık durumuna dair yeni bir rapor hazırlandı.

Diyarbakır’da bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dahiliye, fizik, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrah, nöroloji, psikiyatri, göğüs, kardiyoloji, nevroloji, üroloji ve endokrin bölümlerinde uzman doktorlar tarafından muayene edildi. Yapılan tetkikler sonucunda hazırlanan raporda, Özkan'ın cezaevinde kalamayacağı ve hayati riskinin bulunduğu uyarısı yapıldı.

Özkan, yeni bir rapor için tekrar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

5 KEZ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

MA'nın haberine göre Mehmet Emin Özkan, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993’te Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın öldürülmesiyle ilişkilendiriliyor. 27 yıldır cezaevinde tutulan Özkan'ın tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi sağlık sorunları bulunuyor. Cezaevinde bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçiren Özkan, hastanenin verdiği “cezaevinde kalamaz” raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından verilen raporlarlar göz önünde bulundurularak tahliye edilmiyor.