Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yaptığı açıklamada iktidarı “28 Şubat artıkları ile” işbirliği yapmakla suçladı.

Ahmet Davutoğlu: İktidar 28 Şubat ortakları ile işbirliği yapıyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz’un 4’ncü yılında yaptığı açıklamada iktidarı “28 Şubat artıkları ile” işbirliği yapmakla suçladı. Davutoğlu, “Mevcut iktidar koalisyonu, 28 Şubat artıklarının FETÖ’nün darbeciliğini kendilerine kalkan olarak kullanmalarına müsaade etmiş, düne kadar darbe çağrıları yapan bir sürü şahıs iktidar nezdinde itibar görmeye başlamıştır” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre, Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz’un 4. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Açıklamasında iktidarın “28 Şubat artıkları ile” işbirliği yaptığı ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Bu çevrelerin bugün iktidar ortağı olarak hareket ediyor olması 15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin verdiği demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin aziz mirası açısından hüzün vericidir” diye konuştu.

Davutoğlu, “28 Şubat darbesinin hala geçerli olduğu” söylemlerinin bir uyarıcı olması gerektiğini belirterek, eleştirilerini sürdürdü:

“Hele hele bu çevrelerin bugün iktidar ortağı olarak hareket ediyor olması 15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin verdiği demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin aziz mirası açısından hüzün vericidir.”

'İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ GERİ GÖTÜRÜYOR'

“Hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde samimi ve açık yürekli bir muhasebeye ihtiyaç vardır” diyen Davutoğlu, bunun için “cesur sorular sormak ve onların savundukları değerler için vizyoner cevaplar vermek” gerektiğini savundu. Darbeye karşı çıkanların mücadelesine sahip çıkılmadığını söyleyen Davutoğlu, iktidarı Türkiye’yi geriye götürmekle suçladı.

'BAROLAR ETNİK VE MEZHEBİ BÖLÜNME YARATACAK'

Tek baro ile nisbi temsile dayalı seçimi savunan Davutoğlu, Meclis’te kabul edilen çoklu baro sistemini de eleştirdi:

“Son günlerde iktidar tarafından TBMM’ye getirilen çoklu baro sistemi de savunmanın etnik ve mezhebi kimlikler veya siyasi ve ideolojik tercihler etrafında bölünmesine yol açacaktır. Şu anda geçerli olan blok liste uygulaması ise çoğunlukçu odaklanmaya neden olmaktadır.“