Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Son 1 senede TFF ile Beşiktaş arasında huzursuz bir süreç yaşanmıştır” dedi.

Kaynak: İHA
Ahmet Nur Çebi'den TFF'ye dair dikkat çeken açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF’nin Ankara’da düzenlenen Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. TFF ile siyah-beyazlı kulüp arasında olumsuzluklar yaşandığına değinen Çebi, son 1 senede TFF ile Beşiktaş arasında huzursuz bir süreç yaşandığını ifade etti.

Beşiktaş aleyhine yapılan hakem hatalarının oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmediğini savunan Çebi, şunları söyledi:

"Yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Alanyaspor maçında Yasin Kol aleyhimize skandal denebilecek kararlara imza attı. Bu görmezden gelindi. İki hafta sonra kendisine yeniden görev verildi. Ankaragücü maçında Josef de Souza, sahaya giren holigana müdahale etti. Takım arkadaşları ve hakemi korudu. Bu nedenle ceza aldı. Bu haksızlığı ortadan kaldırmak hiç kimsenin aklına gelmedi."  

"İKİ DEPLASMAN MAÇI FAZLA OYNADIK"
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezaların eşit olmadığını söyleyen Başkan Çebi, "Jorge Jesus’un; ’Bu ligin sportif gerçekliği yok, maçlar sahada kazanılmıyor’ sözleri para cezasıyla geçiştirildi ama benim yaptığım her türlü konuşmaya ceza kesildi. Mauro Icardi’nin, ’Bir utanç, bir skandal, yılın soygunu’ sözleri hakaret kabul edilmedi. Ama benim ve yöneticilerimizin ağzından çıkan her kelime hakaret kabul edildi ve cezalar yağdırıldı. Beşiktaş, rakiplerinden iki deplasmanı maçı fazla oynadı. Neden bu konu hiç değerlendirilmedi? Hakaret içermeyen açıklamalarımıza neden cezalar kestiniz? Eşit olmayan kararlar söz konusu. Biz depremle ilgili maç yaparken yanımızda olmadınız ama şampiyonluk kutlamasında bir saatten fazla orada vakit harcadınız" değerlendirmesini yaptı.

"HAKSIZLIKLARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
 
Haksızlıklara karşı sessiz kalmayacaklarını da vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Sezon boyunca hakem kararları nedeniyle herkes ağladı. Başkan’ın bahsettiği adalet ve eşitlik prensipleri maalesef Beşiktaş için geçerli olmamıştır. Bu da bizde güvensizlik oluşturulmuştur. Beşiktaş önemsenmeyecek kulüp değildir. Beşiktaş, kendine karşı yapılan haksızlıklara sessiz kalmamaya devam edecektir. Beşiktaş’ın uğradığı haksızlıklar devam ettiği sürece biz bunlara karşı koymak zorundayız. ’TFF ile uğraşırsanız hakemler sizi doğrar’ söylemleri var. Ben hakemlerin bu kadar kötü olabileceğini düşünmek istemiyorum" diye konuştu.