8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, yedi parti tarafından oluşturulan Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olmaya hazırlanıyor. Özal, 17 Mart Cuma günü gerçekleşecek olan tanıtım toplantısı ile adaylığını duyuracak.

Ahmet Özal babasının izinde: 7 partinin adayı olacak

HABER MERKEZİ

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde partiler ve ittifaklar, cumhurbaşkanı adaylarını duyurmaya devam ediyor.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal’ın Genel Başkanlığı’nı yürüttüğü Tek Parti ve beraberinde yer alan altı parti, Özal’ı Türkiye İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olarak göstermeye hazırlanıyor.

ÖZAL'I DESTEKLEYEN 7 PARTİ

Aralarında Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Osmanlı Partisi, Teknoloji ve Kalkınma Partisi, Vatanseverler Partisi, Yeni Anavatan Partisi, Yeni Yol Partisi tarafından oluşturulan Türkiye İttifakı, Ahmet Özal’ı cumhurbaşkanı adayı gösterme kararı aldığını sosyal medya üzerinden yapılan bir açıklama ile duyurdu.

Özal’ın adaylığı, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da gerçekleştirilecek Ortak Mutabakat Belgesi imza töreni ve Cumhurbaşkanı aday tanıtım toplantısı ile resmen duyurulacak.

ahmet-ozal-turkiye-ittifaki-nin-cumhurbaskani-adayi-oldu-1137661-1.