Maraş merkezli depremler sonrası yapılan yayınları değerlendirmek için toplanan RTÜK, Halk TV, Tele 1 ve Fox TV'ye program durdurma ve para cezaları verdi. Verilen cezalara tepki gösteren Ahmet Şık, "Eleştirenlerin karşısına küfür ve sopa olarak çıkan bir devlet zaten olmamalı" dedi.

Ahmet Şık'tan RTÜK tepkisi: Eleştirenlerin karşısına küfür ve sopa olarak çıkan bu devlet zaten olmamalı

Deprem konusunda iktidarın memnun olmadığı yayınlara imza atan ve eksiklikleri vurgulayan üç televizyon kanalına ceza geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) iktidar kontenjanından seçilen üyelerin oylarıyla Halk TV, FOX TV ve Tele 1'i cezalandırdı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın deprem bölgesinden katıldığı yayın nedeniyle Halk TV’ye, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 18 Dakika programında depremle ilgili sağcı iktidar eleştirisi nedeniyle de Tele 1’e yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verildi.

RTÜK'ün Halk TV'ye ceza verdiği röportajı alıntılayarak karara sert tepki gösteren Ahmet Şık, "Depremden sonra Hatay ve afeti yaşayan diğer yerleşim yerlerinde bir devlet olsaydı (felaketin ardından 16. gün geçtiği halde hala yok) verilen ceza doğru olurdu. Hak talep edenlerin, eksiği/yanlışı eleştirenlerin karşısına küfür ve sopa olarak çıkan bir devlet zaten olmamalı" dedi.