Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 13. Cumhurbaşkanı seçimi için 14 Mayıs seçimleri öncesinde Mardin'in Mazıdağı ilçesinde AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yaptığını belirtti. Türk, "Akıl alır gibi değil. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor zamanında müdahaleler yapılmalı” dedi.

Ahmet Türk: AKP, Mardin'de 'Kılıçdaroğlu’na oy vermeyin' baskısı yapıyor

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Artı Gerçek’ten Ezgi Yıldız’ın haberine göre, Türk, seçim öncesinde Mardin’in Mazıdağı ilçesinde AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yaptığını belirtti.

Seçmenin tekçi, otokrat bir yönetim ile demokrasi arasında bir seçim yapacağını ifade eden Türk, “Son yirmi yıldır; hak, hukuk ve adaletin ortadan kalktığı, toplumun geleceğini karartan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunun değişmemesi halinde toplumu bir felakete taşıyacağı çok ortada. Bizler birleşerek geleceğimizi güvence altına almalıyız. Ülkedeki bütün insanların demokrasiye ihtiyacı var“ ifadelerine yer verdi.

“HİLELERİN OLDUĞU YERDE BAŞARILI OLMAK PEK MÜMKÜN DEĞİL”

Türk, ülkenin değişim ve dönüşüm için hayati bir süreçten geçtiğini söyleyerek sandık güvenliğine dikkat çekerek demokratik bir ortam sağlanması halinde Kılıçdaroğlu’nun kazanabileceğini belirtti.

Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP’Yİ BU KONUDA BİLGİLENDİRDİK”

“Bu bir referandum. Herkes sandığa gitmeli ve sandığın başından ayrılmamalı. Sandıklardan muhaliflerin uzak tutulduğu bir süreci yaşadık. Aslında hem Yeşil Sol Parti hem de CHP sandıklarda yetersiz kaldığı için bu sonucu aldık. Kürt illerinde büyük bir baskı var biz CHP’yi de bu konuda bilgilendirdik.

AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yapıyor. Akıl alır gibi değil. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor zamanında müdahaleler yapılmalı. Ben buradaki halkın tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağına inanıyorum ama baskıların ve hilelerin olduğu yerde başarılı olmanın mümkün olmadığını da belirtmek isterim. Demokratik seçimi sağlayabilirlerse kazanabilirler aksi halde mümkün değil.”