Akhisarspor lige tutundu

Ligin sonu geldi. 33. haftanın takımı kupa yorgunu olmasına rağmen deplasmanda Kayserispor’u mağlup ederek ligde kalmayı garantileyen Akhisar olurken haftanın teknik direktörü de ligin ilk iddiasız takımı Kasımpaşa’ya ciddiyetle oyun oynatan ve maç kazandıran Kemal Özdeş oldu. Haftanın en şık golünü Aaatif Chahechouhe atarken haftanın oyuncusu da yaptığı asistlerle zorlu rakibinin fişini erkenden çeken Garry Rodrigues oldu.

Antalya deplasmanından kayıpsız dönen Başakşehir, son haftaya şampiyon olabilme ihtimalini koruyarak girdi. Başakşehir ikili averajda Galatasaray’ın önünde, Fenerbahçe’nin ise gerisinde yer alıyor. Eğer devreye üçlü averaj girerse yine Başakşehir üstünlüğü söz konusu. Antalyaspor’un düşme stresinden kurtulması, oyununa da olumlu yansımış. Akdeniz temsilcisi çıkarken kaybettiği toplardan yediği gollerle maçı kaybetmiş olsa da, oyunun içinde yer yer rakibini oldukça zorladığı anlar oldu.

Kasımpaşa’ya deplasmanda 3-1 mağlup olan Gençlerbirliği 30 yıldır kesintisiz yer aldığı SüperLig’e veda etti. İlhan Cavcav’ın ismi verilen sezonda Gençlerbirliği’nin küme düşmesi, Cavcav’sız ilk sezonda çözüldüklerinin göstergesi. Son iki maçını kazanıp üst tarafla arasındaki makası daraltan Kasımpaşa, sezon boyunca yaşadığı talihsiz puan kayıplarına üzülüyor olmalı.

Konyaspor, evinde Göztepe ile 1-1 berabere kalarak düşme korkusunu son haftaya taşımadı. Akhisar’ın Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından Avrupa hayalleri suya düşen Göztepe, Konya deplasmanında ciddiyeti elden bırakmadan oynadı.

Galatasaray evinde Yeni Malatyaspor’u maçın başında bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek mutlu sonra bir adım daha yaklaştı. Sarı Kırmızılara şampiyonluk için Göztepe deplasmanından bir puan almaları da yeterli olacak. Galatasaray’ın ilk yarıdaki baskısına direnç gösteremeyen Yeni Malatyaspor, maçın ikinci yarısında oyunu dengelese de skor üretmeye muvaffak olamadı.

Trabzonspor, Bursaspor’u deplasmanda 3-1 mağlup ederek lig beşinciliğini hemen hemen garantiledi. Zira son hafta konuk edecekleri Karabükspor’un puan almaya takati yok. Batalla’nın Bursasporlu taraftarların veda maçında en azından bir gol atmasını her futbolsever isterdi. Yine de Arjantinli yıldız için tribünleri dolduran taraftarlar, Ertuğrul Sağlam’dan esirgedikleri vefayı Batalla’ya fazlasıyla gösterdiler.

Alanyaspor, Sivas deplasmanından puan alarak son haftaya rahat giren takımlar kervanına katıldı. Sivasspor iç sahadaki son maçında iki kere öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve bir puana razı oldu.

Şampiyonluk iddiasını kaybeden Beşiktaş, Bol eksikli kadrosuyla Osmanlıspor’u zorlanarak da olsa yenmeyi başararak şampiyonlar ligi umudunu son haftaya taşıdı. 50’de göğsüyle topu ağlara gönderen Mustafa Pektemek bu yıl Beşiktaş formasıyla gol atan ilk yerli oyuncu oldu. Akhisar’ın Kayseri deplasmanında kazanmasıyla Osmanlıspor için de sezon sona erdi. Gökçek’lerin siyasetten uzaklaştırılmasıyla düşüşe geçen Osmanlı’da İrfan Buz’un çabası takımı ligde tutmaya yeterli olmadı.

Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza atan Akhisar, ligin 33. haftasında deplasmanda Kayserispor’u mağlup ederek gelecek sezon da SüperLig’de olmayı garantiledi. Kayserispor ligin ikinci yarısının Karabükspor’dan sonra en başarısız takımı durumunda. İlk yarıda topladıkları puanlar sayesinde hala 9. sıradalar.

Karabük’te tarihinin en farklı deplasman galibiyetini alan Fenerbahçe, Galatasaray ile arasındaki averaj sorununu çözdü. 7-0’lık skorun ardından, Galatasaray ile puan eşitliği durumunda genel averajı daha iyi olan taraf artık Fenerbahçe olacak. Ancak Fenerbahçe’nin şampiyon olması için, kendisinin kazanıp Galatasaray’ın yenilmesi yeterli olmuyor. Şampiyonluğun belli olmasının üçlü averaja kalmaması için Başakşehir’in de mutlaka puan kaybetmesi gerekiyor. Karabükspor’un 1.Lig’i düşünerek oluşturduğu kadro, 16. mağlubiyetine doğru ilerliyor. SüperLig’de oynadığı 17 maçın 16’sını kaybeden oyuncu topluluğunun 1.Lig’de tutunması da kolay olmayacaktır.