8 hafta sonu da oynanan 72 karşılaşmanın hiçbiri golsüz sona ermedi. Bu haftanın takımı Trabzonsporu deplasmanda yarım düzine gol atarak mağlup eden Akhisarspor olurken haftanın oyuncusu da Göztepeli Jahovic oldu. Haftanın en güzel gol vuruşunu Bursasporlu Aziz Behich yaparken haftanın teknik direktörü de Mesut Bakkal oldu.

Haftanın açılış karşılaşması başkentteydi. Beşiktaş’lı oyuncuların aklı fikri Şampiyonlar Ligi’nde olsa gerek zira sezonun en kötü Beşiktaş’ını izledik. Şenol Güneş’in Babel ve Quaresma’yı oyuna alarak yaptığı hamle de Babel’in kırmızı kart görmesiyle boşa çıktı. Gençlerbirliği çok değerli bir üç puan aldı. Yine de Mesut Bakkal’ın işi kolay değil.

Bu sezon ilk kez bir maçı gol yemeden tamamlayan Karabükspor 10 kişi oynadığı karşılaşmada lige sükseli başlayan Kayserispor’u mağlup etti. Kayserispor’un altı maçlık yenilmezlik serisi Karabük’te sona erdi.

Göztepe’nin yükselişi devam ediyor. İzmir temsilcisi son 20 yılda bir alt ligden gelip ilk sekiz haftada en çok puan toplayan takım oldu. Antalyaspor yaklaşık 60 dakikasını 10 kişi oynamasına rağmen önemli fırsatlar yakaladı. Ancak Antalya’nın yıldızları rakip kaleci Beto’yu aşamadılar.

Başakşehir evinde 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen Alanyaspor’u tecrübeli oyuncularının ayağından bulduğu gollerle 2-1 yenerek yükselişini sürdürdü. Bu galibiyetle Boz Baykuşlar evindeki yenilmezlik serisini 26 maça çıkardı. Volkan Babacan goldeki hatasını daha sonra yaptığı kurtarışlarla telafi etti. Alanyaspor kazansa da kaybetse de izleyene seyir zevki veriyor. Bu sezonun da sempati şampiyonu olmaya adaylar.

Galatasaray zorlu Konya deplasmanını da kayıpsız atlatarak alt tarafla arasını açmaya devam etti. Geçen hafta son dakika golüyle kazanan Galatasaray bu hafta da kötü oynarken kazanarak şampiyonluk sinyallerini verdi. Zira şampiyonluk yolu son dakika gollerinden ve kötü oynarken kazanmaktan geçiyor. Konyaspor istediği oyunu sahaya yansıtmayı başarsa da puan almayı başaramadı.

Kasımpaşa ve Sivasspor arasındaki gol düellosunun kazananı konuk ekip oldu. Galibiyetin mimarı bir gol bir asistle yıldız futbolcu Kone oldu. Kasımpaşa açısından şanssız bir karşılaşma oldu. 2-2’yi yakaladıktan sonra galibiyet sayısını ararken kalelerinde üçüncü golü gördüler.

Trabzonspor’da üçüncü Ersun Yanal devri evinde Akhisar’a tarihi bir skorla mağlup olmasının ardından sonra erdi. Geçtiğimiz sezon Okan Buruk’un gelişiyle yükselişe geçen Akhisar, bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Akigolar ilk sekiz hafta sonunda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı altına alarak ikincilik koltuğuna oturdu. Yılan hikayesine dönen stadyum inşaatı sebebiyle SüperLig’de kendi sahasında henüz maç yapmamış bir kasaba takımı peri masalı yazıyor. Akhisarın beş yıllık sürgün hikayesini Beşiktaş’ın iki yıllık evsizlik macerasına methiyeler düzenler gözden kaçırıyor.

Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup ederek derbi öncesi ezeli rakibine gerekli mesajı yolladı. Hasan Ali Kaldırım’ın iki yıl aradan sonra gol attığı maçta Fenerbahçe sezonun en iyi oyununu oynadı. Rakip ceza sahasında ilk kez kalabalıklaşmayı başaran Sarı Lacivertler 10 isabetli şut çekerek bu alanda sezon rekorunu kırdılar. Yeni Malatyaspor’u maçtan koparan henüz 6. dakikada iki farklı yenik duruma düşmekti.

Bursaspor 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen evinde Osmanlıspor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Timsahların hala eksikleri olsa da mücadele ve oyun olarak geçtiğimiz sezonun epey önündeler. Osmanlıspor bu mağlubiyetle yeniden ligin dibine yerleşti.