AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan'ı cumhurbaşkanlığı seçiminde destekleyeceklerini açıklayan HÜDAPAR'a teşekkür etti.

AKP'den Erdoğan'a desteğini açıklayan HÜDAPAR'a teşekkür

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 14 Mayıs'ya yapılacak seçimler ve ittifak görüşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Cumhur İttifakı'nın büyümesi ve güçlenmesi ile ilgili temas trafiği de aynı şekilde yaklaşan seçimlere dönük olarak devam ediyor" diyen Çelik, "Bu çerçevede Büyük Birlik Partisi zaten Cumhur İttifakı'nın bir parçası. Yeniden güçlü bir şekilde, kararlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızı destekleyeceklerini açıkladılar. Seçimlere dönük olarak daha kuvvetli, daha kararlı olarak hazırlıkların nasıl yapılacağına dair çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

YENİDEN REFAH VE HÜDAPAR AÇIKLAMASI

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile ilgili görüşme hakkındaki sorulara Çelik, "HÜDAPAR'ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerini dair açıklamalarından ötürü kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi ile temas hakkında konuşan Çelik, "Yeniden Refah Partisi ile arkadaşlarımız, Genel Başkanvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız ziyaret ettiler. O ziyaret çerçevesinde bir davet söz konusu oldu. Onlar da yetkili kurullarında değerlendireceklerini ifade ettiler. Gayet müspet bir havada gerçekleşti bu görüşme. Yetkili kurullarında ivedilikle değerlendirdikten sonra bu hafta dönüş yapacaklarını belirttiler. Görüşmelerin bu manada müspet bir atmosferde geçtiğini ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

HÜDAPAR eleştirilerine ilişkin Çelik, şunları kaydetti: "Şunu unutmamak gerekiyor, ittifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lağvedip tek bir parti haline dönüşmüyorlar. Her siyasi partinin kendi özgün kimliği var. Ve her siyasi parti özgün kimliği içerisinde söylediği bazı şeyler ya da programlarındaki bazı hususlar diğerleriyle çelişebilir. Burada nasıl bir şey olacak; tabii ki ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olur. Seçime giderken biz bu ittifakı ilkeler temelinde yapıyoruz, bu ilkeler temelinde bu işbirliğinin milletimizin onayına arz ediyoruz şeklinde. Kamuoyu ile paylaşılacak."