CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'Karşıma çıksın" çağrısına yanıt veren AKP'li Çelik, "Cumhurbaşkanımızın boş vakti yok" yanıtını verdi. Konuşmasında Türk Tabipleri Birliği'ni de hedef alan Çelik 'yapı değişikliği' mesajı verdi: "Bu alandaki tekelci yapıların, bu alanda kurulmuş tekelci hegemonyaların kırılması bakımından da bu düzenlemeleri hem o alanların demokratikleşmesi bakımından hem de çoğulculaşması bakımından gündeme getireceğiz."

AKP'den, Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan karşıma çıksın" çağrısına yanıt
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan karşıma çıksın" çağrısına yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir şey için harcayacak boş vakti yok" ifadelerini kullandı.

Çelik, parti genel merkezinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK ÇAĞRISI

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP Sözcüsü Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı televizyonda canlı yayına davet etmesiyle ilgili, "Böyle bir şey için harcayacak boş vakti yok" değerlendirmesinde bulundu. Çelik, şöyle devam etti: Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin. Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın. Televizyon programına çıksın diyor. Ne dediği belli olmayan biriyle ne tartışacaksın?"

'BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ MECLİS'E SEVK EDİLECEK'

Toplantıda, Meclis'e sevk edilecek başörtüsü ve aileyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin ele alındığını belirten Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplamızda bu anayasa değişikliğiyle ilgili kapsamlı açıklamaları olacak, ondan sonra da yüce Meclis'e sevk edeceğiz." diye konuştu.

DESTİCİ'NİN HAZİNE YARDIMI AÇIKLAMALARI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 'Partilere hazine yardımının kesilmesi' önerisine ilişkin konuşan Çelik, "Hazine yardımı meselesi dünyanın her konuda siyasi partilerin güçlenmesi ve korunması için üretilmiştir. Bunlarla ilgili köktenci yaklaşımlar her zaman doğru sonuçlar doğurmayabilir" yorumunu yaptı.

'TOGG İÇİN SEVİNMEYENLER VAR'

Togg ile ilgili de değerlendirmede bulunan Çelik, "Cumhuriyet'in 100'üncü yılına girerken Türkiye'nin ideali olan projelerden birisinin daha hayata geçmesi herkes için sevindirici bir şey oldu. Tabii sevinemeyenler var. Bugün de baktım, çok çirkin bir şekilde eleştiriyorlar. Bunlar, milletin sevinciyle sevinemeyen, milletin derdiyle dertlenemeyen, milletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler. Bu travmanın da herhangi bir tedavisi yok. Yeryüzünde şimdiye kadar bulunamamış. Dolayısıyla onları kendi travmalarıyla baş başa bırakmak gerekiyor."

TTB'NİN YAPISI DEĞİŞECEK SİNYALİ

"Kimyasal silah" tartışmalarına da değineneÇelik, dünyanın herhangi bir ordusuna "Kimyasal silah kullanıyor" denilmesinin en ağır suçlama olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Çünkü bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Türk Silahlı Kuvvetleri gibi siviller konusunda, tarihi eserler konusunda hassasiyeti çok yüksek olan bir orduya karşı bunu yaptığınız zaman, bu provokasyondur. Asıl burada, bir nefret siyasetinin, terörü meşrulaştırmak, terörü mazur göstermek üzere devreye sokulduğunu görüyorsunuz. Ondan sonra da bunun söylenmesinin herhangi bir şekilde fikir hürriyetiyle ilgisi var mıydı, yok muydu diyerekten temelsiz bir tartışma yapıyorlar."

Birçok hekim ve hekimlerin oluşturduğu birliğin, Türk Tabipleri Birliği adına yapılan bu açıklamayı reddettiğini savunan Çelik, "Dolayısıyla bu alanın çoğulcu bir şekilde düzenlenmesi, bu alandaki tekelci yapıların, bu alanda kurulmuş tekelci hegemonyaların kırılması bakımından da bu düzenlemeleri hem o alanların demokratikleşmesi bakımından hem de çoğulculaşması bakımından gündeme getireceğiz" dedi.

AA