Asgari ücrette yapılacak artış ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Akbaşoğlu, beklentilerin karşılanacağını iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi
AKP'den memur zammı ve asgari ücret açıklaması
Fotoğraf: AA

AKP Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili, "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacak" dedi.

Habertürk TV'ye konuşan Akbaşoğlu, temmuz ayında asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, beklentinin karşılanacağını savundu. 

Akbaşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Çalışma Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın, bu konuda teknik yönde yaptığı çalışmalar söz konusu. Toplu sözleşmeler çerçevesinde ortaya çıkan bir oran var, enflasyon oranının yansıtılması söz konusu bir de refah payını buraya ekleyerek memur maaşlarına yansıtılacak. Ne vaat ettiysek onu gerçekleştiren bir partiyiz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın vaat ettiği gerçekleştirilecektir. Bu da inşallah bir ay içerisinde göreceğiz.

Asgari ücretle ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz ortaya koyacağız. Haziran ayının enflasyonunun da ortaya çıkması lazım. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını değerlendireceğiz.

Alım gücü esastır, vatandaşımızın beklentisi karşılanacak. Emeklileri kapsam içerisine alan ve kendi içerisindeki kademelendirmeyi de göz önünde bulunduracak ve çalışanlarımızı memnun edecek düzenlemeyi bir ay içerisinde görmüş olacağız. Bayramdan önce de hem ikramiyelerin hem de maaşların verilmesi konusunda da çalışma söz konusu."

MAAŞ ARTIŞLARI NE ZAMAN OLACAK?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi yaptığı açıklamada en düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesinde olacağını söylemişti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları ise bayram tatilinin hemen ardından başlayacak. Asgari ücrete yapılacak zam da temmuz ayı maaşlarına yansıyacak.